Manea: Arestările vor sparge "buboiul" din fotbal

Directorul tehnic al FC Rapid, Nicolae Manea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că arestările preventive din ultimele zile operate în cadrul anchetei DNA Piteşti vor sparge "buboiul" din fotbalul românesc şi crede că mulţi oficiali vor renunţa la mituirea arbitrilor.

11 afișări
Imaginea articolului Manea: Arestările vor sparge "buboiul" din fotbal

Manea: Arestările vor sparge "buboiul" din fotbal (Imagine: Mediafax Foto)

"Trebuie să se întâmple o treabă ca asta şi în fotbalul nostru şi atunci sunt sigur că mulţi nu vor mai căuta să facă asemenea chestii. Clubul nostru nu a făcut niciodată o ofertă arbitrilor în plus faţă de ceea ce trebuie plătit arbitrilor, conform baremurilor. Dacă s-a lăsat cu arestări înseamnă că ceva este. O treabă ca asta va sparge buboiul şi mulţi oameni vor renunţa la asemenea practici. E normal să se joace numai pe teren, să nu-ţi baţi joc de munca nimănui. În fotbal sunt multe orgolii, de multe ori prosteşti. Fiecare investeşte, fiecare vrea ca echipa lui să câştige, dar să câştige corect. Nu trebuie să bucure pe nimeni necazul unui om, trebuie să vedem dacă este sau nu vinovat. Sunt cercetări şi până la urmă justiţia îşi va spune cuvântul. Dar dacă s-au întâmplat lucrurile astea este grav. Atunci de ce mai stăm aici, de ce mai investim aşa de mult, de ce plătim jucătorii? Ca să ajungă pe teren şi printr-o decizie eronată să-şi bată joc unii de munca lor. Nu e în regulă, nu e normal şi nici corect", a spus oficialul rapidist.

Manea s-a arătat surprins de faptul că finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, este implicat în coruperea arbitrilor pentru că el era mereu împotriva acestora. "Am rămas surprins pentru că domnul Penescu era mereu vehement împotriva arbitrilor. Dar eu spun să aşteptăm să vedem cum se derulează ancheta. Dacă s-au întâmplat, atunci sunt lucruri grave. Să decidă arbitrul un joc mi se pare o mârşăvie. Eu am crezut că aceste lucruri au dispărut. Noi, cei de la Rapid, nu am dat la nimeni niciodată nimic. Nici pe vremuri, când jucam eu, nu le dădeam nici fanioane, că n-aveam, bani nici vorbă. Rămâi stupefiat când citeşti în ziare. Acum aşteptăm să vedem dacă banii au ajuns într-adevăr la arbitrii", a afirmat Nicolae Manea.

Instanţa Tribunalului Argeş a hotărât, marţi, arestarea preventivă pentru 29 de zile, a finanţatorului clubului de fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, a preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a lui Liviu Făcăleaţă, director general al PIC, şi a lui Cristian Libertatu, fost director al OJPC Argeş.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici