Manny Pacquiao a pierdut centura WBO. Filipinezul a fost învins la puncte de Timothy Bradley, după o decizie controversată

Pugilistul filipinez Manny Pacquiao a fost învins la puncte, sâmbătă, la Las Vegas, de americanul Timothy Bradley şi a pierdut titlul WBO la categoria semimijlocie.

425 afișări
Imaginea articolului Manny Pacquiao a pierdut centura WBO. Filipinezul a fost învins la puncte de Timothy Bradley, după o decizie controversată

Manny Pacquiao şi Timothy Bradley (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Doi judecători l-au văzut învingător pe american, cu scorul de 115-113, în timp ce al treilea l-a dat câştigător pe filipinez cu acelaşi scor.

Pacquiao, în vârstă de 33 de ani, considerat cel mai bun pugilist de la toate categoriile, a suferit prima înfrângere din 2005.

Bradley, în vârstă de 28 de ani, este neînvins în cele 29 de meciuri disputate la profesionişti, 12 victorii venind înainte de limită.

"Am boxat bine în toate reprizele şi adversarul meu trebuie să revadă meciul pentru a-şi da seama că eu sunt câştigătorul. Acesta este boxul. El a atacat mai mult, dar am stat în gardă şi am luptat până la sfârşit", a declarat Bradley.

În schimb, Pacquiao nu a fost de acord cu verdictul şi îi cere revanşa lui Bradley: "Acesta este sportul, se mai întâmplă. Vreau revanşa. Vă promit că va fi război în ring la revanşă. Voi aborda meciul în aşa fel încât adversarul să nu reziste 12 reprize. Respect decizia judecătorilor, dar sunt sigur că am câştigat această partidă".

Verdictul acestui meci a suscitat multe comentarii în presa americană şi pe Twitter, un consultant strigând "nedreptate" şi "corupţie" în direct la postul de televiziune ESPN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici