Maradona despre "mâna lui Dumnezeu": Dacă aş putea să schimb istoria, aş face-o

Fostul internaţional argentinian Diego Armando Maradona, autorul celebrului gol marcat cu mâna la meciul cu Anglia, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Mexic, din 1986, a declarat că dacă ar putea să se întoarcă în timp şi să schimbe istoria ar face-o.

17 afișări
Imaginea articolului Maradona despre "mâna lui Dumnezeu": Dacă aş putea să schimb istoria, aş face-o

Maradona despre "mâna lui Dumnezeu": Dacă aş putea să schimb istoria, aş face-o (Foto The Sun)

Maradona a asistat în Anglia, unde s-a deplasat pentru a-i vedea pe Claude Makelele şi tehnicianul Avram Grant de la Chelsea, la meciurile Manchester United - Tottenham Hotspur şi Arsenal - Newcastle, informează The Sun.

"Un suporter englez a venit la mine în week-end-ul trecut, mi-a cerut un autograf şi a spus: «Eşti o legendă». Acest lucru m-a făcut foarte fericit. Englezii sunt atât de politicoşi şi drăguţi, în ciuda a ceea ce s-a întâmplat! Dacă aş putea să îmi cer scuze şi să mă întorc în timp pentru a schimba istoria, aş face-o. Dar golul este gol, Argentina a devenit campioană mondială şi eu am fost cel mai bun fotbaliast din lume. Nu pot schimba istoria. Tot ce pot face este să merg înainte", a spus Maradona.

Fostul jucător argentinian a făcut aceste declaraţii la scurt timp după ce Peter Shilton, care se afla în poarta naţionalei Angliei la meciul din 1986, l-a criticat pentur că nu şi-a cerut scuze pentru "mâna lui Dumnezeu". "Nu şi-a cerut niciodată scuze. Cred că este o dovadă de lipsă de fair-play din partea unui sportiv atât de important. În loc să spună că a fost «mâna lui Dumnezeu», ar fi putut să îşi asume responsabilitatea", a afirmat Shilton.

Maradona a declarat că plănuieşte să petreacă mai mult timp în Anglia. "Caut oportunităţi noi şi este adevărat că intenţionez să petrec mult mai mult timp în Anglia. Nu am avut discuţii oficiale şi de această dată nu am venit în Anglia să iau locul unor manageri din Premier League", a precizat fostul jucător.

Diego Armando Maradona crede că fiicele sale i-au salvat viaţa atunci când a suferit un atac de cord, în 2004, ca urmare a consumului de droguri. "Când eram în spital în comă, fiica mea Dalma a stat lângă mine şi mi-a şoptit: «Tati, te rog trăieşte pentru mine. Te rog, trăieşte pentru mine». I-am auzit cuvintele şi m-am trezit. Cele două fiice ale mele mi-au salvat viaţa. Am realizat că din cauza drogurilor am pierdut foarte mult din timpul pe care puteam să-l petrec cu ele şi acum vreau să mă bucur de cât mai pot să stau cu fiicele mele. Mi-am pierdut mult din talentul de fotbalist din cauza drogurilor. Dacă nu m-aş fi atins de cocaină, aş fi fost un fotbalist de trei ori mai bun. Nu ar mai fi existat întrebarea: «Cine a fost mai bun, Maradona sau Pele?». Toată lumea ar fi spus numele meu", a explicat Maradona.

Fostul jucător a povestit şi de perioada în care consuma droguri. "În perioada în care consumam droguri cel mai mult, timp de trei zile luam cocaină cu whisky, dormeam o zi, apoi foloseam cocaină din nou trei zile, iar duminică aveam meci. Nu îmi dădeam seama ce se întâmplă în jur, dar totuşi eram mai bun decât toţi ceilalţi fotbalişti", a menţionat el. "M-am gândit de mai multe ori să mă sinucid, dar apoi apoi m-am gândit la ce aş lăsa în urmă. Ochii fiicelor mele m-au ajutat, de aceea exist astăzi", a adăugat Maradona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici