Maratonisul Nicoale Soare poate participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Maratonisul Nicoale Soare, suspendat provizoriu după ce a fost depistat pozitiv cu meldonium, a fost declarat nevinovat de către Agenţia Naţională Anti-Doping şi poate fi inclus în delegaţia României pentru Jocurile Olimpice de la Rio, se arată într-un comunicat ANAD.

164 afișări
Imaginea articolului Maratonisul Nicoale Soare poate participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Maratonisul Nicoale Soare poate participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Imagine Tiberiu Crisan / Mediafax Foto)

"Marţi, 12.07.2016, s-a întrunit Comisia de pe lângă ANAD de audiere a sportivilor şi a personalului asistent al sportivilor care au încălcat reglementările anti-doping. Aceasta a stabilit că sportivul Soare Nicolae Alexandru nu se face vinovat de încălcarea reglementărilor anti-doping.

Decizia vine în urma informării primite pe 30 iunie de la Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA), cu privire la meldonium. La acea dată, WADA a comunicat ANAD rezultatele unor studii de excreţie, precum şi o serie de îndrumări privind gestionarea rezultatelor şi procedura disciplinară de urmat în situaţiile în care sportivii susţin că substanţa a fost utilizată înainte de 1 ianuarie 2016, ţinând cont de data de prelevare a urinei şi concentraţia urinară de meldonium identificată în proba unui sportiv.

Astfel, ţinând seama de recomandările de mai sus pentru probele recoltate după data de 1 martie a.c. şi concentraţiile urinare din probele recoltate sportivului Soare, ANAD s-a consultat cu Departamentul Ştiinţific al WADA, care, pe baza informaţiilor puse la dispoziţie a considerat că sportivul nu a administrat meldonium după data de 1 ianuarie 2016. " se arată în comunicatul ANAD, remis MEDIAFAX.

Maratonistul Alexandru Nicolae Soare, în vârstă de 24 de ani, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost depistat pozitiv, la sfârşitul lunii iunie, cu Meldonium, substanţă intrată pe lista medicamentelor interzise pe 1 ianuarie 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici