Maratonul de la Boston a fost anulat pentru prima dată în 124 de ani. A rezistat chiar şi în timpul celor două Războaie Mondiale

Organizatorii au anulat astăzi Maratonul de la Boston, pentru prima dată în istoria sa. Organizatorii au decis să se alinieze cerinţelor de distanţare socială impuse de pandemie, punând capăt unei tradiţii de 124 ani. Maratonul de la Boston a rezistat chiar şi în timpul celor două Războaie Mondiale, a înfruntat o erupţie vulcanică şi chiar o altă pandemie.

206 afișări
Imaginea articolului Maratonul de la Boston a fost anulat pentru prima dată în 124 de ani. A rezistat chiar şi în timpul celor două Războaie Mondiale

Maratonul de la Boston a fost anulat pentru prima dată în 124 de ani. A rezistat chiar şi în timpul celor două Războaie Mondiale

Peste 30.000 de alergători participă an de an la eveniment şi sunt urmăriţi de peste un milion de oameni aliniaţi de-a lungul traseului. Cursa din 2020 va fi înlocuită cu un eveniment virtual în care participanţii care vor dovedi că au alergat singuri pe o distanţă de 42,2 km vor primi câte o medalie.

„Era clar că startul de pe 14 septembrie nu mai este plauzibil”, a declarat primarul Marty Walsh la o conferinţă de presă, unde alergătorii se adună an de an pentru o cină la care se servesc paste, obicei respectat de toate marile maratoane ale lumii (datorită carbohidraţilor pe care pastele îi conţin şi de care sportivii au nevoie).

"Aceasta este o provocare, dar Maratonul din Boston este deja un simbol al marilor provocări”, a spus Walsh, amintind de atentatele de acum şapte ani. "Este un simbol al rezistenţei oraşului nostru şi a comunităţii noastre. Aşadar, ne revine tuturor obligaţia să luptăm, ca un alergător de maraton, să menţinem acest spirit viu. Aşa cum am făcut-o în 2013.”

“Din păcate, nu există nicio modalitate de a menţine formatul obişnuit al cursei fără a aduce un număr mare de persoane în imediata apropiere. “Nu ne permitem acest risc”, a încheiat Walsh.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici