Marcel Popescu: Deocamdată nu se pune problema plecării unor fotbalişti de la CFR Cluj

Impresarul Marcel Popescu, reprezentantul majorităţii fotbaliştilor de la CFR Cluj, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că decoamdată nu se pune problema plecării unor jucători de la echipa campioană, indiferent de ofertele primite după succesele din Liga Campionilor.

49 afișări
Imaginea articolului Marcel Popescu: Deocamdată nu se pune problema plecării unor fotbalişti de la CFR Cluj

Marcel Popescu: Deocamdată nu se pune problema plecării unor fotbalişti de la CFR Cluj (Imagine: ziuadecj.ro)

"Nu are nicio importanţă dacă au apărut oferte pentru jucătorii CFR-ului. Pot apărea o grămadă de oferte, asta e cea mai mare prostie din fotbalul românesc. Toată lumea e preocupată să vândă. Nu poţi să fii bogat dacă vinzi, bogatul cumpără. Pe noi ne interesează să întărim echipa. Că apar oferte... Foarte bine, treaba lor, să fie sănătoşi! CFR-ul, astă vară, a câştigat campionatul şi a tot cumpărat jucători şi aştia cu care se băteau îşi vindeau ce aveau mai bun", a declarat Marcel Popescu

Popescu a adăugat că valoarea jucătorilor clujeni creşte în acestă perioadă: "Au apărut oferte... Ce dacă au apărut oferte? Oferte au fost tot timpul, nu numai acum. Acum creşte nivelul lor, valoarea jucătorilor. Oferte au fost şi în trecut. Nu se pune problema să refuzăm o ofertă de la Chelsea pentru că nici nu ne gândim la aşa ceva. Pe noi ne interesează acum doar să meargă CFR în primăvara europeană de pe locul doi. A, când un jucător vrea să plece, cum a fost cazul lui Semedo, pleacă! Deocamdată însă nu se pune problema plecării unor fotbalişti de la CFR".

Procuratorul afirmă că a primit mulţumiri din partea conducerii grupării clujene pentru cei 22 de jucători pe care i-a adus la echipa antrenată de Maurizio Trombeta, dar spune că dacă ar avea posibilitatea s-ar mulţumi să impresarieze şi un singur jucător, de talia brazilianului Kaka, de la AC Milan: "Eu am adus 22 de jucători la CFR Cluj. Toată echipa e făcută de mine şi normal că am primit mulţumiri din partea conducerii CFR-ului. Dar nu are importanţă numărul jucătorilor pe care i-am adus eu, ci calitatea. Că dacă l-aş putea avea ca agent de jucător doar pe Kaka, ar fi de ajuns. Nu e importantă cantitatea ci calitatea. Aveau unii tot campionatul României, 95 la sută dintre jucători şi... Reţeta succesului nu e jucătorul străin, e jucătorul de valoare. Nu contează dacă e din România sau din străinătate".

Popescu consideră că foarte multe transferuri ale unor jucători străini la echipele din Liga I sunt făcute doar în urma vizionării unor DVD-uri. "Dacă mă apuc să spun cum găsesc jucătorii de valoare se apucă şi alţii să facă. Ştiţi, eu sunt de meserie inginer. Construcţia unei echipe o fac ca la planşetă. Aşa cum am făcut-o şi la Craiova, la planşetă o fac. Nu se poate face ca la lăutari, să ne uităm pe DVD-uri şi să luăm fotbalişti. E o treabă mai complicată, pe care eu o consider de mare responsabilitate şi în care cluburile îţi dau credibilitate şi aruncă cu zeci de milioane. Şi dacă o poţi face, trebuie să şi confirme. Pe mine nu mă interesează ce fac alţii, aşa cum nici pe alţii nu ar fi trebuit să-i preocupe prea mult «jucătorii de mâna a doua şi a treia aduşi la CFR», iar la propriile cluburi e dezastru. Deci nu mă interesează ce se întâmplă în altă parte. Pe mine mă interesează ca acest concept care se numeşte CFR Cluj să aibă succes. Aşa cum am făcut cu Olăroiu şi cu Gino Iorgulescu la FC Naţional, deşi acolo a fost o altă schemă. Consider că la Cluj, dacă schema e făcută bine va avea succes", a mai spus agentul de jucători.

Întrebat dacă este mai solicitat de conducătorii cluburilor din Liga I după succesele CFR-ului în Liga Campionilor, Popescu a spus că nu este interesat să acapereze piaţa transferurilor în România.

După două etape, CFR Cluj ocupă locul doi în Grupa A a Ligi Campionilor, fiind la egalitate de puncte (4) cu liderul, formaţia engleză Chelsea Londra. CFR Cluj a învins în deplasare pe AS Roma, cu scorul de 2-1, şi a terminat la egalitate, scor 0-0, cu Chelsea, pe teren propriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici