Marele Premiu al Principatului Monaco: Leclerc, cel mai rapid în ambele sesiuni de antrenamente

Charles Leclerc, de la Ferrari, a stabilit un ritm impresionant şi a fost cel mai bun în sesiunea de antrenamente de vineri, la Marele Premiu al Principatului Monaco.

97 afișări
Imaginea articolului Marele Premiu al Principatului Monaco: Leclerc, cel mai rapid în ambele sesiuni de antrenamente

Marele Premiu al Principatului Monaco: Leclerc, cel mai rapid în ambele sesiuni de antrenamente

Monegascul a fost cu 0,044 secunde mai rapid decât coechipierul său Carlos Sainz, cu Sergio Perez şi Max Verstappen de la Red Bull, al treilea şi al patrulea, la peste 0,3 secunde în urma lor.

George Russell a fost al şaselea pentru Mercedes, iar Lewis Hamilton doar al 12-lea.

Sezonul dificil al lui Daniel Ricciardo de la McLaren a continuat cu un accident în zona Swimming Pool, în timp ce coechipierul Lando Norris a fost al cincilea cel mai rapid pilot al zilei.

Ricciardo a pierdut controlul într-o şicană, la 150 de km/h, la intrarea în secţiunea Swimming Pool, a atins peretele cu pneul spate stâng şi s-a izbit de barieră la intrarea în partea a doua.

Cu câteva momente înainte, Sebastian Vettel a fost aproape de a fi protagonistul unui eveniment asemănător, dar a reuşit să îşi redreseze Aston Martin-ul fără ca acesta să lovească peretele.

Ritmul celor de la Ferrari, cu ambele maşini în frunte şi cu mai mult de 0,3 secunde în spatele celor de la Red Bulls, subliniază statutul de favori al căluţuşui cabrat înainte de cursă, într-un weekend în care Leclerc trebuie să îl învingă pe Verstappen, după ce olandezul a transformat un deficit de 46 de puncte într-un avans de şase puncte în trei curse.

Între timp, echipa Mercedes, după ce a plecat din Spania la sfârşitul săptămânii trecute optimistă că maşina lor a trecut de momentele grele, nu a avut o zi atât de bună.

Hamilton s-a plâns de aceleaşi probleme care i-au afectat până în Spania, când au avut o uşoară revenire. În sesiunea de antrenamente de vineri, Russell a fost la 0,7secs de performanţa de top, iar Hamilton la alte 0,9secs.

Pierre Gasly de la Alpha Tauri a fost al şaptelea cel mai rapid, în faţa lui Fernando Alonso de la Alpine, a lui Vettel şi a celui de-al doilea Alpha Tauri al lui Yuki Tsunoda.

Alfa Romeo a avut o zi proastă. Valtteri Bottas a ratat întreaga primă sesiune din cauza unei probleme la motor şi, după ce i s-a montat o nouă unitate de propulsie pentru a doua sesiune, a terminat cu al 15-lea timp.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici