Marian Cozma a ajuns în casa părintească

Trupul neînsufleţit al handbalistului Marian Cozma, ucis în Ungaria, a ajuns în casa părintească din cartierul Tei din Bucureşti, în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 3.00, fiind întâmpinat la sosire de aproximativ 300 de persoane.

673 afișări
Imaginea articolului Marian Cozma a ajuns în casa părintească

Marian Cozma a ajuns în casa părintească (Imagine: Mediafax Foto)

Sicriul a fost purtat de la maşina mortuară şi până în casă de colegii lui Marian Cozma de la echipa naţională.

La sosirea cortegiului funerar au fost prezenţi jucători de la echipele de handbal masculin Dinamo Bucureşti şi Steaua Bucureşti, precum şi preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu.

De asemenea, marţi seara, cateva sute de oameni s-au strâns în Piaţa Universităţii şi la stadionul Dinamo să comemoreze moartea handbalistului.

Dispariţia sportivului este comemorata atât în ţară, cât şi în străinătate, prin momente de reculegere, tricouri retrase sau marşuri ale tăcerii. De asemenea, urmează ca sala de sport a şcolii din sectorul 2 Bucureşti, unde Cozma a învăţat, să poarte numele sportivului, la fel şi Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă masculin de la Sighişoara, iar la CS Dinamo să fie construit un bust al handbalistului.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a declarat că handbalistul Marian Cozma va primi, prin excepţie, după propunerea înaintată de Federaţia Română de Handbal, titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Trupul neînsufleţit al handbalistului Marian Cozma va fi depus la sala de trofee a clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare, unde suporterii vor putea să-şi ia rămas bun de la fostul jucător dinamovist. Handbalistul Marian Cozma va fi înmormântat, vineri, la cimitirul Pipera din Capitală, programul urmând să fie stabilit de familia fostului handbalist.

Cortegiul funerar al lui Marian Cozma, însoţit de Poliţia Rutieră

Cortegiul funerar cu trupul neînsufleţit al fostului handbalist a fost însoţit pe teritoriul României de echipaje ale Poliţiei Rutiere, Ministerul Administraţiei şi Internelor dispunând măsuri suplimentare pentru siguranţa rutieră pe traseul deplasării cortegiului.

Sicriul cu trupul neînsufleţit a trecut prin mai multe oraşe din România, respectiv Arad, Deva, Braşov, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Piteşti şi Bucureşti.

Cortegiul a avut un antemergător, care la însoţit pe tot traseul parcurs în România.

Szeged - Ungaria: Tatăl lui Marian Cozma, întâmpinat cu flori

Cortegiul funerar a plecat, marţi, de la Veszprem spre localitatea ungară Szeged, unde a avut loc o ceremonie în cadrul căreia suporterii şi-au luat rămas-bun de la handablistul român.

Tatăl handbalistului a participat la ceremonia de rămas bun organizată la Sala Sporturilor din Szeged, unde cortegiul funerar a fost aşteptat de aproximativ o mie de persoane, printre care sportivi şi autorităţi locale.

La Szeged, Petre Cozma, tatăl sportivului, a fost întâmpinat de foarte mulţi localnici, dar şi de români care l-au îmbrăţişat şi i-au oferit flori, transmite corespondentul MEDIAFAX. Acesta s-a declarat emoţionat de faptul că întreaga Ungarie a fost alături de familia sa.

"Sunt foarte emoţionat să văd că toată Ungaria este alături de noi şi că fiul meu a fost atât de apreciat ca sportiv în această ţară", a spus tatăl lui Cozma.

Galerie Foto

Un grup de români i-a spus că şi România este alături de familia îndoliată, iar tatăl sportivului a răspuns că regretă că îşi întâlneşte compatrioţii în astfel de împrejurări.

Petre Cozma s-a rugat în faţa fotografiei sportivului şi a lumânărilor aprinse la Sala Sporturilor, după care a primit condoleanţe din partea echipei de handbal a oraşului Szeged şi din partea autorităţilor locale.

Sora sportiviului, prezentă la ceremonia de rămas bun de la Szeged, a primit de la organizatorii locali un tricou cu numele Cozma şi numărul opt, pe care l-a îmbrăcat pe loc.

Ceremonia a durat aproximativ aproximativ 20 de minute, iar autorităţile din Szeged au închis traficul din jurul Sălii Sporturilor.

În faţa Sălii Sporturilor din Szeged au fost aşezate fotografii ale lui Cozma şi au fost aprinse sute de lumânări, iar pe clădirea Sălii Sporturilor autorităţile locale au amplasat un steag de doliu şi drapelele Ungariei şi Uniunii Europene.

Vama Nădlac: Slujbă religioasă, la intrarea cortegiului în ţară

Câteva sute de persoane au participat la o slujbă religioasă, care a fost oficiată la intrarea în ţară prin vama arădeană Nădlac a cortegiului funerar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La sosirea cortegiului în România, familia Cozma a fost întâmpinată de aproximativ două sute de suporteri ai Handbal Club Arad, dar şi de localnici din Nădlac, reprezentanţi ai Prefecturii Arad şi ai autorităţilor judeţene.

În memoria sportivului, a fost organizată o ceremonie religioasă de aproximativ 15 minute chiar în punctul de frontieră Nădlac, iar familia a primit condoleanţe din partea a zeci de participanţi la slujbă şi din partea autorităţilor.

Cortegiul a pornit apoi spre Arad, iar pe întreg traseul de aproximativ 45 de kilometri, pe marginea DN7, au fost oprite maşini, în timp ce în localităţile prin care a trecut, Nădlac şi Pecica, sute de oameni au aplaudat şi au aruncat flori.

Arad: Sute de arădeni au aplaudat la sosirea cortegiului lui Marian Cozma

Peste trei sute de persoane au aplaudat îndelung în faţa Primăriei Arad, la sosirea cortegiului funerar al lui Marian Cozma, cei prezenţi fiind salutaţi de tatăl sportivului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La intrarea în Arad, s-au adunat mii de persoane, pe o distanţă de câţiva kilometri, care voiau să vadă trecerea convoiului.

Arădenii adunaţi în faţa Primăriei au aplaudat la sosirea cortegiului şi pe tatăl sportivului, Petre Cozma, care a ieşit din maşină să îi salute pe cei prezenţi.

Cortegiul a oprit în faţa Primăriei Arad, unde s-au aflat şi reprezentaţi ai autorităţilor locale şi sportivi care au ţinut să transmită condoleanţe familiei.

Şoferii aflaţi în trafic au claxonat minute în şir, iar apoi coloana s-a îndreptat, pe DN 7, spre Deva. Pe traseul spre ieşirea din municipiul Arad, oamenii au salutat şi au aplaudat cortegiul.

Deva: Cortegiul funerar, întâmpinat de sute de persoane la Sala Sporturilor

Cortegiul funerar al lui Marian Cozma a intrat, marţi seară, în judeţul Hunedoara, fiind însoţit de Poliţia Rutieră, după ce în cursul după-amiezii mii de oameni s-au adunat, în mai multe localităţi din judeţul Arad, să îi aducă un ultim omagiu sportivului.

Cortegiul funerar a fost primit la Deva, în aplauze, de circa 500 de persoane.

Tatăl sportivului Marian Cozma, Petre Cozma, a spus, la Deva, că le mulţumeşte celor care sunt alături de el şi că deşi inima îi este îndurerată, e puternică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cortegiul funerar al lui Marian Cozma a ajuns, marţi seara, la Sala Sporturilor din Deva, unde a fost primit cu aplauze de aproximativ cinci sute de persoane.

Autorităţile locale l-au întâmpinat pe tatăl sportivului, iar Nicolae Forminte, antrenorul lotului olimpic de gimnastică al României, i-a prezentat condoleanţe.

O fetiţă de şapte ani, însoţită de tatăl ei, i-a întins lui Petre Cozma o lumânare şi un trandafir galben, acesta spunând că le doreşte părinţilor să aibă parte de ea, nu cum i s-a întâmplat lui.

"Ce pot să spun, decât că vă mulţumesc că sunteţi aici şi vă iubesc, pentru că sunteţi alături de noi. Să vă dea Dumnezeu sănătate la toţi şi chiar dacă mi-e inima îndurerată, ea e puternică", le-a spus Petre Cozma oamenilor prezenţi, care aveau lacrimi în ochi.

Sibiu: Mii de persoane au întâmpinat cortegiul funerar al lui Marian Cozma

Mii de persoane au întâmpinat, marţi seară, în faţa Sălii Sporturilor "Transilvania" din Sibiu, cortegiul funerar al lui Marian Cozma, participând apoi la o slujbă religioasă.

Potrivit jandarmilor, în faţa Sălii Sporturilor din Sibiu s-au adunat aproximativ trei mii de persoane, oamenii având cu ei lumânări şi coroane de flori şi aplaudând la sosirea cortegiului.

Mai mulţi tineri au purtat o pancartă pe care scria "Prea devreme ai plecat, Marian, noi nu te-am uitat".

Arhiepiscopul Sibiului, Andrei Făgărăşanul, a oficiat o slujbă de comemorare, în faţa Sălii Sporturilor.

La ceremonie, au fost prezenţi sportivi, autorităţi locale, printre care prefectul Ilie Mitea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constantin Şovăială şi directorul Direcţiei Judeţene de Sport, Ioan Gligor.

Râmnicu Vâlcea: Tatăl lui Marian Cozma a primit un tricou al echipei Oltchim

Tatăl handbalistului Marian Cozma a primit un tricou al echipei Oltchim din partea internaţionalului Bogdan Voina, la sosirea la Râmnicu Vâlcea a cortegiului funerar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bogdan Voina a fost printre cei peste 3.000 de oameni care au aşteptat cortegiul funerar la Râmnicu Vâlcea. În momentul în care tatăl handbalistului ucis l-a văzut pe colegul acestuia de la naţională i-a spus: "Mi-a omorât copilul, Bogdane. Aşa l-am învăţat să nu lase oamenii la greu".

Cei prezenţi în faţa Sălii Polivalente din Râmnicu Vâlcea au aplaudat timp de două minute şi au scandat "Te vom iubi mereu". De asemenea, în faţa Sălii Polivalente s-a ţinut o slujbă în memoria fostului handbalist.

Galeria vâlceană a afişat două bannere: "RIP Marian Cozma" şi "Te vom iubi mereu".

Printre cei prezenţi la Râmnicu Vâlcea s-au aflat şi câteva jucătoare ale Oltchimului, precum şi fostul selecţioner al naţionalei de handbal masculin, Lucian Râşniţă.

Piteşti: Peste 2.000 de persoane au întâmpinat cortegiul funerar al lui Marian Cozma

Peste 2.000 de persoane au întâmpinat, marţi noapte, în jurul orei 0.50, în faţa Sălii Sporturilor Trivale din Piteşti, cortegiul funerar al handbalistului Marian Cozma, ucis în Ungaria.

În faţa Sălii Sporturilor din Piteşti au fost aprinse lumânări şi su fost aduse flori în cinstea fostului internaţional român.

La sosirea cortegiului funerar au fost prezenţi foşti conducători ai uzinei Dacia, primarul Tudor Pendiuc, iar galeriea echipei de fotbal FC Argeş a scandat "Te vom iubi mereu" şi a afişat un banner pe care era scris: "Pentru un munte de om, o mare de lacrimi".

Ajungând în Piteşti, tatăl handbalistului a spus: "Hai tată că mai avem puţin şi ajungem acasă. Vă iubesc pe toţi, Piteştiul este a doua mea casă. Din păcate nu mai am nici măcar o lacrimă pentru fiul meu".

La comemorarea de la Piteşti au fost prezenţi şi componenţii lotului echipei de handbal masculin H&V Piteşti.

Video Stirileprotv.ro

Citeşte şi

Marian Cozma va fi înmormântat vineri

Marian Cozma, declarat post-mortem cetăţean de onoare al oraşului Veszprem (Video)

Marian Cozma a fost înjunghiat de Raffael Sandor

Trei persoane, reţinute în cazul uciderii sportivului Marian Cozma

Handbalistul Marian Cozma, înjunghiat mortal într-o discotecă din Ungaria (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici