Marian Cozma, declarat post-mortem cetăţean de onoare al oraşului Veszprem (Video)

Marian Cozma a fost declarat, post-mortem, cetăţean de onoare al oraşului Veszprem în cadrul unei ceremonii care se desfăşoară, marţi dimineaţă, la Sala Sporturilor din localitatea ungară unde a jucat fostul handbalist.

403 afișări
Imaginea articolului Marian Cozma, declarat post-mortem cetăţean de onoare al oraşului Veszprem (Video)

Marian Cozma, declarat post-mortem cetăţean de onoare al oraşului Veszprem (Imagine: Ciprian Sterian - Mediafax Foto)

Decoraţia a fost primită de tatăl handbalistului, Petre Cozma.

Petre Cozma: Sunt mândru că mi-am trimis copilul să joace la Veszprem

Petre Cozma, tatăl handbalistului Marian Cozma, le-a mulţumit, marţi dimineaţă, autorităţilor locale şi oficialilor clubului din Veszprem pentru ceea ce au făcut pentru fiul său şi s-a declarat mândru că l-a trimis pe acesta să joace la clubul MKB.

La ceremonia care se desfăşoară marţi dimineaţă la Sala Sporturilor din Veszprem şi în cadrul căreia Marian Cozma a fost declarat cetăţean de onoare, tatăl handbalistului a spus că incidentul în urma căruia şi-a pierdut viaţa fiul său nu a îndurerat numai familia Cozma, ci "o mulţime de oameni".

"Să nu dai foc la o pădure pentru un ciot uscat. Să facem front comun pentru a stârpi răul", a declarat Petre Cozma, care le-a mulţumit autorităţilor şi oficialilor clubului sportiv pentru ceea ce au făcut pentru fiul său.

El a spus că este mândru că şi-a trimis copilul să joace în această localitate şi că poate, peste câţiva ani, şi nepotul său, de doi ani, o să vină să joace la Veszprem. "Ar fi cea mai mare bucurie a vieţii mele", a încheiat Cozma.

Marian Cozma a fost declarat, post-mortem, cetăţean de onoare al oraşului Veszprem în cadrul unei ceremonii care se desfăşoară la Sala Sporturilor din localitatea ungară unde a jucat fostul handbalist.

Decoraţia a fost primită de tatăl handbalistului, Petre Cozma.

După ceremonia din Sala Sporturilor, cortegiul funerar va pleca spre localitatea Szeged, unde ar urma să ajungă în jurul prânzului, când suporterii îşi vor lua rămas-bun de la handablistul român. Sicriul cu trupul neînsufleţit va ajunge apoi la Nagylac de unde va intra în ţară pe la Nădlac, urmând să treacă prin mai multe oraşe din România.

Componentul naţionalei României şi al formaţiei ungare MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost înjunghiat mortal, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la un restaurant din oraşul unde juca, în altercaţie fiind implicaţi şi alţi doi coechipieri, sârbul Zarko Sesum şi croatul Ivan Pesic.

Handbalistul român în vârstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa. Coechipierii săi au fost transportaţi la spital, cu răni serioase, tot prin înjunghiere. Marian Cozma, care a participat cu naţionala României la Campionatul Mondial din Croaţia, a debutat în reprezentativă în 2002, într-un meci împotriva Belarus. Înainte de transferul la Veszprem din 2006, Marian Cozma a evoluat la Dinamo Bucureşti.

Poliţia austriacă a anunţat, luni, că a reţinut trei cetăţeni unguri, suspectaţi pentru participarea la incidentele în urma cărora handbalistul Marian Cozma a fost ucis în Ungaria, iar comisarul-şef Ioan Bentze a precizat este vorba de Gyozo Nemeth şi Sandor Raffael şi de prietena unuia dintre ei, care nu ar fi fost implicată în incidentul de la Veszprem.

Video Ştirileprotv.ro

Citeşte şi:

Marian Cozma a fost înjunghiat de Raffael Sandor

Trei persoane, reţinute în cazul uciderii sportivului Marian Cozma

Handbalistul Marian Cozma, înjunghiat mortal într-o discotecă din Ungaria (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici