Marian Iancu: Cei care vor să investească în fotbal, să treacă cu tainul pe la Mircea Sandu

Preşedintele CA al FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, marţi, după apariţia stenogramelor în cazul dezafilierii clubului Universitatea Craiova, că persoanele interesate să investească în fotbalul românesc trebuie să treacă mai întâi cu "tainul" pe la preşedintele FRF, Mircea Sandu.

113 afișări
Imaginea articolului Marian Iancu: Cei care vor să investească în fotbal, să treacă cu tainul pe la Mircea Sandu

Marian Iancu (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax foto)

"A speculat tot ce a avut de speculat. Asta şi-au propus de la început. E o echipă puternică la FRF. Pentru cei ce vor să aibă succes le transmit că trebuie să treacă cu tainul pe la cei de la Federaţie. N-am zis să dea bani, fiecare să înţeleagă ce vrea, tainul nu se referă neapărat la bani. Eu nu am vrut să le dau nimic şi de-asta am ajuns unde am ajuns. În România, campionatul e câştigat de cine vine la rând. Regret că am intrat în fotbal, regret că am investit în fotbal. Am creat o echipă care a ajuns sus de tot, s-au folosit importante forţe pentru a ne opri şi nu o dată, ci de două ori", a spus Iancu, la Sport.ro, făcând referire la cele două titluri pierdute în ultimele etape în dauna CFR-ului şi a Unirii Urziceni.

Marian Iancu îi urează succes Universităţii Craiova în demersul împotriva FRF şi a recunoscut că FC Timişoara nu a fost suficient de pregătită pentru a face faţă într-un proces împotriva Federaţiei. "Nu am fost destul de pregătit să fac faţă unei asemenea situaţii. S-au ascuns în spatele UEFA. Felicitări Craiovei că îşi continuă războiul. Felicitări şi lui Mititelu, el duce lupta mai departe, cu şanse mari de reuşită. Sunt mulţi patroni, se vede cu ochiul liber, care îi pupă dosul lui Mircea Sandu. Nu vor rezolva însă nimic, trebuie să le vină rândul", a completat Iancu.

Mai multe site-uri au prezentat, marţi, stenogramele şedinţei Comitetului Executiv din 2011, în care a fost exclusă Universitatea Craiova, în cadrul discuţiilor preşedintele FRF, Mircea Sandu, cerând dezafilierea grupării oltene şi spunând că l-a "regulat" pe oficialul FC Timişoara, Marian Iancu.

"Deci, există două sancţiuni prevăzute în statut. Una care înseamnă suspendarea până la proxima Adunare Generală, care, repet, poate să anuleze, să păstreze sau să majoreze sancţiunea respectivă, şi excluderea. După modul în care s-a comportat conducerea clubului respectiv, care nu a înţeles, suntem la opt zile de întârziere, să-şi retragă toate acuzaţiile, propun să se aplice art. 18, punctul 2: «Comitetul Executiv poate adopta provizoriu măsura de excludere a membrului afiliat în cauză, pe care trebuie să o supună validării primei Adunări Generale a FRF». Dacă sunteţi de acord cu această propunere? Este cineva împotrivă? Se abţine cineva? - 2 voturi (M. Pălărie şi M. Stan) Se aprobă cu 10 voturi pentru, 2 abţineri, excluderea provizorie până la prima Adunare Generală. Deci s-au abţinut domnii Marian Pălărie şi Marius Stan. Aceasta este hotărârea după care ne conducem. Este dreptul fiecăruia să voteze după cum doreşte. Nu aveţi niciun fel de presiune din acest punct de vedere", a spus Sandu în cadrul şedinţei, informează www.prosport.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici