Marian Oprea a obţinut medalia de argint la triplusalt, la CE de la Barcelona

Atletul Marian Oprea a obţinut, joi, medalia de argint în proba de triplusalt din cadrul Campionatelor Europene de la Barcelona, cu o performanţă de 17.51 metri.

19 afișări
Imaginea articolului Marian Oprea a obţinut medalia de argint la triplusalt, la CE de la Barcelona

Marian Oprea a obţinut medalia de argint la triplusalt, la CE de la Barcelona (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din prima încercare, Oprea a reuşit să sară 16.15 metri, după care şi-a îmbunătăţit săritura la 17.19 metri, care l-a urcat rapid pe locul secund, după britanicul Idowu (17.47). A treia săritură a fost mai slabă, 16.61 metri, dar nu a afectat calificarea sportivului român în finala de opt, de pe locul patru.

Prima încercare din runda a doua a finalei a fost de 16.75 metri, iar a doua cea mai bună din finală pentru Marian Oprea, de 17.51 metri, cu care a urcat din nou pe locul secund, bifând şi cea mai bună performanţă a sezonului în plan personal. Ultima sa încercare a fost ratată, dar nu a mai contat, Oprea bucurându-se de urcarea pe podium, după doi ani în care s-a luptat cu accidentările.

Medalia de aur a revenit britanicului Philips Idowu (17.81 metri), iar cea de bronz francezului Teddy Tamgho (17.45 metri), care este deţinătorul recordului mondial al probei în sală (17.98).

Aceasta este a doua medalie obţinută de delegaţia României la CE de la Barcelona, după cea de argint câştigată de Nicoleta Grasu la aruncarea discului.

Alţi patru sportivi sunt calificaţi în finale, după cum urmează: Angela Moroşanu, la 400 metri garduri, Ancuţa Bobocel, la 3000 de metri obstacole, Bianca Perie, la aruncarea ciocanului şi Adelina Gavrilă, la triplusalt.

Marţi, în prima zi a CE de la Barcelona, Silviu Casandra s-a clasat pe locul 15 în finală, la 20 kilometri marş, iar Marius Ionescu pe locul 21 la 10.000 de metri.

Delegaţia României la CE de atletism, care se vor încheia în 1 august, cuprinde 33 de sportivi, 21 fete şi 12 băieţi, care au ca obiectiv cucerirea a 1-2 medalii şi 4-5 calificări în finale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici