Marica, despre numirea lui Contra: E o onoare că un tehnician din ţara mea va lucra la acest nivel

Atacantul Ciprian Marica a salutat, luni, pe pagina sa de Facebook, numirea tehnicianului Cosmin Contra la conducerea tehnică a formaţiei spaniole Getafe, precizând că este o mare onoare ca un antrenor din ţara sa să lucreze la un asemenea nivel.

94 afișări
Imaginea articolului Marica, despre numirea lui Contra: E o onoare că un tehnician din ţara mea va lucra la acest nivel

Ciprian Marica (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Astăzi (n.r. - luni) ne-am despărţit de antrenorul Luis Garcia Plaza. Ţin să vă mulţumesc şi aici, Mister, pentru colaborare, pentru încrederea acordată. Mâine (n.r. - marţi), la ora 14.00, ora României, va fi prezentat la sala de conferinţe a stadionului Coliseum Alfonso Perez viitorul antrenor al lui Getafe, Cosmin Contra. Este o mare mândrie pentru mine, ca român, că un tehnician din ţara mea va lucra la acest nivel. Contra are doar trei înfrângeri în cariera de antrenor şi sper din tot sufletul ca bilanţul lui la Getafe să fie la fel de bun. Va găsi aici un grup foarte bun, fotbalişti valoroşi şi sper ca împreună, toţi cei implicaţi, vom readuce echipa în top. Aupa Geta!", a scris Marica.

Cosmin Contra şi-a reziliat înţelegerea cu Petrolul Ploieşti şi va semna un contract pe doi ani şi trei luni cu Getafe, urmând a fi prezentat oficial, marţi, de la ora 14.00.

În vârstă de 38 de ani, Cosmin Contra are o relaţie de lungă durată cu conducerea Getafe CF, grupare la care a evoluat cel mai mult în cariera sa de fotbalist. Fostul fundaş a jucat în tricoul formaţiei Getafe în perioada 2005-2009. După încheierea carierei de jucător, gruparea spaniolă i-a oferit primul contract de antrenor principal, el conducând echipa a treia a clubului Getafe între 15 octombrie 2011 şi 21 august 2012.

În afară de Getafe III, Contra a mai antrenat formaţiile Poli Timişoara (din poziţia de antrenor-jucător), CF Fuenlabrada şi Petrolul Ploieşti.

Getafe ocupă în acest moment locul 15, cu 27 de puncte, după 27 de etape. Getafe nu a mai câştigat un meci din 29 noiembrie 2013, de atunci echipa spaniolă disputând 12 partide în Primera Division. Getafe a înregistrat de atunci o singură victorie, scor 4-1, la 17 decembrie 2013, cu Girona, în returul 16-imilor de finală ale Cupei Spaniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici