Maricica Puică a primit Colanul de Aur al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

Fosta atletă Maricica Puică a primit în cadrul Adunării Generale Ordinare a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), care a avut loc pe terenul de fotbal din incinta Complexului Sportiv ”Sydney 2000” din Izvorani, cea mai înaltă distincţie oferită de COSR – Colanul de Aur, anunţă cosr.ro.

700 afișări
Imaginea articolului Maricica Puică a primit Colanul de Aur al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

SURSĂ FOTO: Facebook Maricica Puică

Membrii Adunării Generale a COSR i-au făcut o surpriză marii foste glorii a sportului românesc, Maricica Puică. După ce preşedintele COSR Mihai Covaliu i-a oferit Colanul de Aur Marica Puică le-a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru incredibila surpriză.

”Vă iubesc pe toţi”, a spus fosta atletă. ”Sinceră să fiu nici nu am cuvinte să vorbesc în aceste momente. Pur şi simplu îţi trece prin faţa ochilor toată viaţa. Şi mai ales activitatea sportivă. Au fost câţiva ani buni, 24 de ani, a fost greu, dar a fost frumos şi în momentele astea îţi aduci aminte de toată viaţa sportivă. Am văzut Jocurile Olimpice în faţa ochilor când s-a ridicat tribuna şi a început să cânte imnul. Sincer nu mă aşteptam, nu am ştiut, am fost o surpriză pentru mine şi mă bucur din suflet că suntem apreciaţi. Eu sper din tot sufletul ca atletismul românesc să revină la momentele acelea, pentru că noi avem sportivi, oameni talentaţi şi sunt convinsă că dacă se va lucra serios şi se va ţine lumea cu adevărat de treabă se vor lua multe medalii", a spus Maricica Puică.

Maricica Puică (70 ani), este una dintre cele mai reprezentative atlete ale sportului românesc, fiind dublă medaliată la Jocurile Olimpice din 1984 de la Los Angeles, când a cucerit două medalii (aur la 3.000 m şi bronz la 1.500 m). La Campionatele Mondiale de sală din 1987 (Indianapolis) a cucerit medalia de bronz la 3.000 m, la Campionatele Europene din 1982 (Atena), la cel din 1982 de sală (Milano) şi la cel din 1986 (Stuttgart) - medalii de argint la 3.000 metri. La Jocurile Mondiale Universitare de la Sofia, ea a câştigat medalia de argint la 1.500 m.

Marica Puică a câştigat 25 de medalii de aur, 21 de argint şi una de bronz la Campionate Naţionale, Balcaniade, Jocuri Mondiale Universitare, Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale (de cros) şi la Cupa Europei şi a avut 55 de selecţii în echipa naţională şi de trei ori în reprezentativa Europei la Cupa Mondială.

A fost Ambasador naţional pentru sport, toleranţă şi fair play la Consiliul Europei (1999-2004) şi membră a Comitetului Olimpic Român (1984-2004). Între distincţiile primite se numără Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a III-a (1977), Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler (2000) şi Ordinul "Meritul Sportiv" clasa I (2004).

Tot în cadrul Adunării Generale Ordinare de astăzi, Dan Grecu, primul campion mondial al gimnasticii româneşti, medaliat olimpic, mondial şi european şi Ion Pandele (tir cu arcul) au primit distincţii olimpice după ce, potrivit statului COSR, la împlinirea frumoasei vârste de 70 de ani, au devenit membri de onoare ai COSR.

Dan Grecu nu a putut fi prezent la eveniment, trofeul fiind primit în locul său de fosta gimnastă Simona Tabără Amânar, directorul Academiei Olimpice Române.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici