Marile momente trăite pe circuitul de la Monte Carlo în 92 de istorie

  • Monte Carlo formează, alături de Indianapolis şi Le Mans, triada circuitelor auto faimoase.
  • Prima cursă a fost în 1929, câştigată de William Grover Williams într-un Bugatti.
  • Cele mai multe victorii pe străzile principatului le are Senna, 6 la număr.
  • Patru piloţi au murit pe circuitul din Monaco, în istoria de 92 de ani a acestuia.
113 afișări
Imaginea articolului Marile momente trăite pe circuitul de la Monte Carlo în 92 de istorie

Circuitul de la Monte Carlo

Cel mai cunoscut circuit de Formula 1 este, fără îndoială, Monaco, Monte Carlo. Istoriile ţesute în jurul acestui traseu sunt fascinante. Ţi le voi spune acum pe cele mai interesante.  

Anul 1955

Alberto Ascari are una dintre cele mai înfricoşătoare poveşti de la Monaco. Italianul conducea cursa când, în zona portului, a ratat şicana şi a ajuns în apele monegasce. Pe atunci singurele bariere erau nişte baloţi de paie. Ascari a înotat până la mal, fiind nevătămat. (zgomot apă)

Anul 1982

Pe o ploaie torenţială, 5 piloţi s-au perindat la şefia cursei în ultimul tur. Până la urmă a câştigat Riccardo Patrese. Locurile 2 şi 3 au fost ocupate de Didier Peroni şi Andrea de Cesaris, care făcuseră accidente înainte ca Patrese să fi trecut linia de finish. (zgomot accident)

Anul 1984

Geniul lui Senna s-a văzut pentru prima dată în doar a 6-a lui cursa din F1. Pilotând un Toleman, o maşină mediocră, brazilianul a depăşit tot de avea în faţă. În turul 32, el a trecut şi de liderul cursei, Alain Prost. Din cauza ploii torenţiale, cursa a fost întreruptă, iar clasamentul a fost cel din turul anterior, cu Senna al doilea.

Anul 1988

Senna a făcut un tur divin în calificări, învingându-şi colegul de echipă, pe Prost, cu 1.4 secunde. O eternitate în Formula 1. În cursă, Senna conducea cu 55 de secunde în faţa francezului, când s-a izbit de zidurile de protecţie. Supărat, brazilianul a plecat pe jos spre apartamentul său aflat în apropiere, de unde nu a mai ieşit decât seara.

 Anul 1996

O altă cursă memorabilă la Monaco. Pe o ploaie mocănească, nu mai puţin de 19 piloţi au abandonat. Pentru că doar trei piloţi au trecut linia de sosire, a câştigat un outsider, Oliver Panis. Pentru francez a fost prima şi singura lui victorie în Formula 1.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici