Marius Copil a fost eliminat de Radu Albot în primul tur al turneului de la Indian Wells

BUCURESTI (MEDIAFAX) - Radu Albot (53 ATP) a câştigat net duelul dintre Moldova şi România din turul 1 al turneului Masters 1000 de la Indian Wells, învingându-l pe Marius Copil (76 ATP) în minimum de seturi, cu dublu 6-2, într-o oră şi două minute de joc.

177 afișări
Imaginea articolului Marius Copil a fost eliminat de Radu Albot în primul tur al turneului de la Indian Wells

Marius Copil a fost eliminat de Radu Albot în primul tur al turneului de la Indian Wells

Albot şi-a păstrat totodată invincibilitatea în partidele oficiale cu Marius Copil (îl mai învinsese de patru ori în turnee de rang inferior, ITF şi Challenger).

Duelul "fraţilor" de limbă română din primul tur de la Indian Wells a început cu un moment mai puţin obşinuit. Deşi a câştigat tragerea la sorţi, Radu Albot i-a pasat dreptul de a alege românului, iar Marius a hotărât să înceapă cu serviciul. Tura inaugurală pe lansare a fost anevoioasă, Copil punând doar unul din două prime servicii în teren. Albot a intuit bine la lovitura de trecere, însă Copil a închis conturile cu as, fără a avea de înfruntat minge de break.

Încercând să atace la fileu, să varieze jocul şi să surprindă un adversar care îl cunoaşte bine, Marius a supralicitat la 1-1 într-un game pe serviciu în care prima minge nu a intrat, a greşit şi a cedat break, Albot preluând conducerea, 2-1. Lucid în execuţii şi încărcat cu încrederea acumulată în ultimele partide disputate în America (şapte victorii consecutive începând cu startul de la Delray Beach), Albot a confirmat fără emoţii pe serviciu, pentru 3-1, contabilizând ratări şi de pe dreapta, şi de pe reverul lui Marius.

Regăsirea primului serviciu i-a oferit un moment de respiro lui Copil: arădeanul în vârstă de 28 de ani a punctat pe tabelă cu un prim hold la zero în game-ul al cincilea al primului set, care a primit însă imediat un răspuns în oglindă din partea lui Albot, pentru 4-2.

Game-ul cel mai predispus la realizarea break-urilor, al şaptelea, i-a fost letal românului, care a cedat la zero pe lansare: "The Machine" s-a servit de determinarea de a da o încă o dată mingea înapoi - o calitate cu care Albot se mândreşte mult, potrivit propriilor spuse, şi i-a scos din buzunar arădeanului un prim punct în care dreapta năprasnică a lui Marius mai că îl lipise pe moldovean de mantinelă. Un răspuns lung şi uşor norocos al lui Radu, care a prins la limită terenul, l-a surprins pe Marius, forţându-l să lovească din retragere şi să cedeze un punct ce părea la un moment dat câştigat.

Elevul lui Andrei Mlendea s-a simţit forţat să ţintească liniile, a ratat ţinta, iar un game mai târziu, la adăpostul a două break-uri, Radu Albot a închis fără emoţii manşa întâi, în 29 de minute, statistica reţinând trei capitole în zonă de avarie pentru Marius Copil: 36% puncte câştigate pe serviciul doi, 2 din 2 mingi de break cedate, 0 oportunităţi de break create.

Radu Albot a păstrat poziţia dominantă şi în start de set doi: a deschis cu break, câştigând al patrulea game consecutiv. De această dată însă, replica lui Copil nu s-a mai lăsat aşteptată, românul reuşind cu lovituri câştigătoare consecutive să obţină primele două mingi de break al meciului şi să şi convertească, graţie unor trasoare în lung de linie ce au zburat pe lângă Radu.

Seria break-urilor nu s-a oprit însă, Radu Albot reuşind şi să returneze serviciile adversarului său cu 18 centimetri mai înalt, şi să găsească acele spaţii libere pe lângă românul venit la fileu. Din păcate pentru Marius, reverul a fost fragil la debutul din deşertul californian, mingea sa nefiind suficient de lungă şi îngreunându-i misiunea, sau pur şi simplu ratând zona de ţintă. Arădeanul a trecut, astfel, pe lângă o bună oportunitate de a recupera din nou break-ul şi de a egala la 2 în manşa secundă.

Rămas în urmă pe tabelă la 1-3, Marius Copil şi-a făcut autocritica în faţa unui nou moment de cotitură pe serviciu, certându-se în loc să se încurajeze înainte de a înfrunta cele trei mingi de break avute de Albot în game-ul al cincilea: "deloc, deloc nu pot să joc". Românul şi-a dat dreptate cu un nou schimb neinspirat, în care s-a văzut împins în spate în teren, până la inevitabila greşeală şi un break alb cedat. Albot reuşea, astfel, să câştige pentru a patra oară consecutiv pe serva de regulă destul de impunătoare a lui Marius, contabilizând şi reuşita din final de set 1, iar de acolo, cu o tură bliţ pe lansare, câştigată la zero, Albot a urcat contorul într-o altă serie demoralizatoare pentru Copil - zece puncte la rând câştigate, pentru a se distanţa la 5-1, după doar 25 de minute de joc în actul doi.

Marius Copil nu a mai reuşit decât să amâne deznodământul, câştigând un unic game pe lansare în setul doi, pentru ca apoi Radu Albot să pună punct meciului cu as.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici