Marius Copil, în premieră în semifinalele unui turneu ATP 500

După victoria răsunătoare din turul 2 cu Marin Cilic (Croaţia; 6 ATP), Marius Copil (93 ATP) a bifat încă un succes important. În sferturile turneului de la Basel, românul a trecut cu 7-6 (6); 7-5 de Taylor Fritz (SUA; 57 ATP).

1087 afișări
Imaginea articolului Marius Copil, în premieră în semifinalele unui turneu ATP 500

Premieră pentru Marius Copil: S-a calificat în semifinalele unui turneu ATP 500 după victoria de la Basel

Primul set s-a disputat sub nota echilibrului. Cei doi au luptat de la egal la egal, reuşind să-şi păstreze de fiecare dată serviciul. Chiar dacă în prima manşă au fost 9 şanse de break, 8 pentru american şi una pentru Marius, s-a intrat în tie-break. Aici, Copil a făcut un break în plus şi a închis, după o oră, cu 8-6.

Copil a riscat mai mult în setul secund. A fost mult mai agresiv şi a făcut repede break-ul, reuşind să se distanţeze, la un moment dat, la 5-4, când a servit pentru adjudecarea jocului. Fritz a revenit, a egalat la 5, ceea ce l-a ambiţionat pe Copil, care a ”spart” în game-ul imediat următor. După o oră şi 55 de minute de joc efectiv, sportivul nostru a închis tabela cu 7-5.

În urma acestui succes, Marius Copil a acces în premieră în semifinalele unui turneu ATP 500. În semifinale va avea încă un adversar de top. Îl va înfrunta pe câştigătorul duelului Roberto Bautista (Spania; 26 ATP) – Alexander Zverev (Germania; 5 ATP).
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici