Marius Copil s-a calificat în finala turneului challenger de la Surbiton, Marea Britanie

Tenismenul Marius Copil (locul 176 în clasamentul mondial) a câştigat, duminică, meciul cu americanul Bjorn Fratangelo (poziţia 99 ATP), scor 6-3, 6-4, în semifinalele turneului challenger de la Surbiton (Marea Britanie), disputat pe iarbă şi dotat cu premii totale de 42.500 euro.

245 afișări
Imaginea articolului Marius Copil s-a calificat în finala turneului challenger de la Surbiton, Marea Britanie

Marius Copil s-a calificat în finala turneului challenger de la Surbiton (Marea Britanie) (Imagine: Mircea Rosca/ Arhiva Mediafax Foto)

Partida a durat o oră şi cinci minute şi a fost controlată de către român. Copil a servit 9 aşi şi a comis două duble greşeli, iar procentajul primului serviciu a fost 55%. Marius nu a cedat decât două puncte cu prima minge şi nu şi-a pierdut niciodată serviciul. Câte un break pe set i-a fost suficient lui Copil pentru a închide meciul.

Copil vine din calificări şi l-a eliminat în optimi pe principalul favorit la câştigarea trofeului, britanicul Daniel Evans (locul 93 ATP), scor 6-4, 6-2.

Pentru accederea în turul următor al competiţiei pe iarbă, românul şi-a asigurat 48 de puncte în ierarhia ATP şi un cec în valoare de 3.600 de euro.

În finala turneului de la Surbiton, Copil îl va întâlni pe Yen-hsun Lu (Taipei, locul 97 ATP). Meciul va avea loc tot duminică, de la ora 18.00 (ora României).

Lu (32 de ani) a fost cotat cu a treia şansă la câştigarea trofeului şi a avut rezultate bune de-a lungul anilor pe iarbă. Săptămâna trecută, Yen-hsun Lu a ajuns până în finala turneului challenger de la Manchester, disputat pe aceeaşi suprafaţă.

Marius Copil (25 de ani) are un bilanţ pozitiv pe suprafeţele de iarbă, de-a lungul carierei, 16 victorii şi 10 înfrângeri. Cea mai bună performanţă a fost un sfert de finală la Hertogenbosch (Olanda), turneu de categorie ATP 250, în 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici