Marius Şumudică: Este un rezultat pozitiv, am întâlnit o echipă puternică. Am fost agresivi în joc

Marius Şumudică, antrenorul Astrei Giurgiu, a declarat, joi, după remiza formaţiei sale pe teren propriu cu West Ham United, scor 1-1, în play-off-ul Europa League, faptul că jucătorii săi au obţinut un rezultat pozitiv împotriva unei echipe puternice, pe fondul unei agresivităţi pozitive în joc.

4 afișări

"M-am cam dezvăţat să apar în faţa camerelor de luat vederi. Este un rezultat pozitiv, am întâlnit o echipă puternică. West Ham şi-a odihnit unii titulari, dar au intrat în repriza a doua Carroll şi Collins. Am fost mult mai agresivi în joc. Jucătorii s-au bucurat enorm în momentul în care am revenit lângă ei. Repriza a doua a fost senzaţională, am dominat categoric, e poate cea mai bună repriză a noastră din ultima perioadă. Au fost câteva mingi care au trecut prin faţa porţii adverse, puteam să înscriem pe final. Am demonstrat că putem să jucăm bine, îmi felicit elevii, după ce toţi ne cântau prohodul.

Cred că merităm mai mult respect, mai ales după meciul de astăzi. S-a scris doar despre Steaua în ultima vreme, dar noi suntem campioana României. Când va reveni şi Budescu, iar Alibec va reveni la standarde fizice înalte, cred că vom arăta faptul că suntem campioana României şi ne vom bate la podium în acest an. Avem 20% maxim şanse în partida retur. Mergem să ne jucăm şansele la Londra. Şi anul trecut, am revenit de la 2-0 şi am făcut 2-2. Depinde ce strategie vor avea englezii, au şi meciul de campionat cu Manchester City, la nici trei zile după cel cu noi.

Mi-am făcut un tabel acasă şi tot tai zilele din el, să văd când pot să antrenez. Şi la Copenhaga, echipa ar fi arătat altfel cu Şumudică pe bancă. Sper să găsesc înţelegere, n-am făcut absolut nimic, n-am prejudiciat competiţia. Voi încerca să iau legătura cu FRF. Cred că este în interesul echipei şi al fotbalului românesc să mă lase să antrenez înainte de meciul cu West Ham", a declarat Şumudică după meci, pentru DigiSport.

Mijlocaşul Mark Noble a deschis scorul în minutul 45, din penalty. Atacantul Denis Alibec a egalat în minutul 83 pentru campioana României. Meciul retur va avea loc joi, 25 august, de la ora 21.45, la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici