Mark Webber înjură în timpul dialogului radio cu echipa pentru ca acesta să nu fie prezentat la TV

Pilotul australian de la Red Bull, Mark Webber, înjură în timpul dialogului radio pe care îl are la cursele de Formula 1 cu membrii echipei sale, pentru ca aceste discuţii să nu fie prezentate la TV şi, astfel, să nu fie aduse la cunoştinţă rivalilor, informează planetf1.com.

45 afișări
Imaginea articolului Mark Webber înjură în timpul dialogului radio cu echipa pentru ca acesta să nu fie prezentat la TV

Mark Webber înjură în timpul dialogului radio cu echipa pentru ca acesta să nu fie prezentat la TV (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru a face mai atractivă Formula 1 pentru fanii care urmăresc competiţia la TV, FIA a decis de mai mult timp ca cele mai interesante discuţii radio dintre piloţi şi echipele lor să fie înregistrate şi prezentate în timpul transmisiei live a cursei. Astfel, informaţii importante pot ajunge la adversari, iar Webber, liderul clasamentului piloţilor, are propriul stil de a împiedica acest lucru. Acesta a fost dezvăluit de Adrian Newey, directorul tehnic al echipei Red Bull, în jurnalul său, din care a publicat câteva paragrafe planetf1.com.

"Mark are o strălucitoare tehnică de a-şi proteja mesajele sale radio de a fi transmise la TV: nu uită să înjure de fiecare dată. El ştie că FIA nu are timp să acopere înjurăturile lui cu bip-uri şi astfel renunţă să le mai transmită, iar adversarii nu le aud. În timpul cursei (n.r. - din Turcia), el i-a spus lui Christian (n.r. - Christian Horner, managerul Red Bull) să-l avertizeze pe Seb (n.r. - Sebastian Vettel, al doilea pilot de la Red Bull) să rămână naibii mai în spate (n.r. - «----ing back off», în original), iar ei nu au putut să o reproducă. O mostră de geniu australian. Titulul comunicatului oficial de după cursă a fost «Rahat, se întâmplă!» (n.r.- «---- Happens», în original). Nu am fost surprins", a scris Newey în jurnalul său.

Piloţii Red Bull, Sebastian Vettel şi Mark Webber, au fost protagoniştii unui accident între ei la MP al Turciei, care i-a privat de posibilitatea de a ocupa primele două poziţii în cursa de la Istanbul. Webber şi Vettel se aflau, în această ordine, în fruntea cursei desfăşurate la Istanbul, cu 18 tururi înaintea finalului Grand Prix-ului de Formula 1 al Turciei. În ultimele viraje ale turului 40, Vettel a încercat să-l depăşească pe coechipierul său, însă acesta nu i-a permis, rezultând un acroşaj soldat cu abandonul germanului şi cu retrogradarea pe locul trei a pilotului australian.

Incidentul a declanşat discuţii aprinse în sânul echipei şi producerea unei rupturi între cei doi piloţi. Astfel că Webber şi Vettel au fost convocaţi, joi, la fabrica de la Milton Keynes, la o discuţie de împăcare cu managerul echipei Christian Horner, cu directorul tehnic Adrian Newey şi cu consilierul Helmut Marko.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici