Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la sân

Fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova a dezvăluit, într-un interviu acordat publicaţiei americane People, că a fost diagnosticată cu cancer la sân, ea urmând să înceapă radioterapia în luna mai, după ce a suferit deja o intervenţie chirurgicală, informează BBC.

25 afișări
Imaginea articolului Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la sân

Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la sân (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, Martina Navratilova a mărturisit că a plâns atunci când a aflat diagnosticul, dar că a fost norocoasă pentru că boala a fost depistată în stadiu incipient, în urma unei mamografii efectuate în luna februarie.

"Toată viaţa am simţit că deţin controlul asupra vieţii mele şi corpului meu şi apoi apare aşa ceva, şi totul scapă de sub control. Dacă ar mai fi trecut un an, aş fi avut probleme mari", a spus Navratilova pentru People.

Potrivit BBC, fosta sportivă în vârstă de 53 de ani a suferit deja o lumpectomie (operaţie pentru îndepărtarea tumorii), urmând să înceapă în luna mai radioterapia, ce va dura şase săptămâni. "Există un risc mic pentru ca boala să recidiveze. Mă simt bine şi mă voi recupera", a mai spus Navratilova.

Navratilova este jucătoarea care a câştigat cele mai multe turnee la simplu (167) din istoria tenisului. În plus, ea are şi 178 de titluri la dublu.

Ea a câştigat de-a lungul carierei 18 turnee de Grand Slam la simplu (de 9 ori Wimbledon-ul, de 4 ori US Open, de 3 ori Open-ul Australiei şi de 2 ori Roland-Garros-ul).

Sportiva americană de origine cehă s-a retras în 1994, la 38 de ani, însă şase ani mai târziu a revenit pentru a juca la dublu, obţinând trei titluri majore la dublu mixt (Australian Open, Wimbledon - 1993 cu Leander Paes, US Open - 2006 cu Bob Bryan). Ea s-a retras definitiv în septembrie 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici