Marussia: Pilotul Jules Bianchi a suferit o leziune axonală difuză şi este în stare critică

Pilotul francez Jules Bianchi a suferit o leziune axonală difuză în urma accidentului de la Suzuka, urmând a rămâne la terapie intensivă în spitalul Mie din Yokkaichi, a anunţat Marussia, într-un comunicat emis, marţi, în numele familiei sportivului şi al medicilor care îl tratează.

223 afișări
Imaginea articolului Marussia: Pilotul Jules Bianchi a suferit o leziune axonală difuză şi este în stare critică

Jules Bianchi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Jules rămâne la terapia intensivă la Mie General Medical Center din Yokkaichi. El a suferit o leziune axonală difuză, fiind în stare critică, dar stabilă. Medicii îi oferă cele mai bune tratamente şi îngrijire şi le suntem recunoscători pentru tot ce au făcut de la accidentul suferit de Jules. Suntem de asemenea recunsocători pentru prezenţa profesorului Gerard Saillant, preşedintele Comisiei Medicale a FIA, şi a profesorului Alessandro Frati, neurochirurg la Universitatea din Roma La Sapienza, care a sosit în Japonia la solicitarea echipei Ferrari. Ei au ajuns astăzi la spital şi s-au întâlnit cu personalul medical care răspunde de tratamentul lui Jules, pentru a fi informaţi de starea clinică, astfel încât să poată sfătui familia sportivului. Profesorii Saillant şi Frati recunosc îngrijirea excelentă ce a fost oferită de Mie General Medical Center şi doresc să le mulţumească colegilor lor japonezi", se arată în comunicatul Marussia, care adaugă că alte informaţii vor fi oferite când se va considera necesar.

Leziunile axonale difuze, un tip de traumatisme cranio-cerebrale severe, apar în urma unor mişcări bruşte de accelerare-decelerare a capului, fiind des întâlnite în cazul accidentelor rutiere.

Pilotul echipei Marussia Jules Bianchi a fost implicat într-un acident grav în timpul Marelui Premiu de Formula 1 al Japoniei, care a avut loc duminică. În turul 42 al cursei, un alt pilot, Adrian Sutil, a ieşit în decor în virajul 7 şi a percutat bariera de protecţie, compusă din mai multe rânduri de pneuri. O automacara a ajuns la locul accidentului pentru a îndepărta monopostul lui Sutil, pilotul german ieşind nevătămat din maşină. La scurt timp, Bianchi a pierdut controlul volanului în acelaşi loc, iar maşina sa a lovit automacaraua prezentă pe marginea pistei.

Bianchi, 25 de ani, produs al academiei de piloţi a Ferrari, a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital, în stare de inconştienţă, fiind operat de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici