Massa a fost supus cu succes unei noi intervenţii chirurgicale la cap

Pilotul brazilian Felipe Massa, accidentat în Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, a fost supus unei intervenţii chirurgicale de patru ore şi jumătate la craniu, la Spitalul Albert Einstein din Sao Paolo, iar echipa sa Ferrari a anunţat că operaţia s-a încheiat cu succes, informează f1-live.com.

39 afișări
Imaginea articolului Massa a fost supus cu succes unei noi intervenţii chirurgicale la cap

Massa a fost supus cu succes unei noi intervenţii chirurgicale la cap (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Medicii i-au refăcut lui Massa un os al craniului, implantând-i o placă de titan.

Într-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian, Massa a precizat că un om obişnuit s-ar fi putut reface fără operaţie, dar pentru un pilot de curse ar fi fost mai greu.

"Acesta este singurul motiv pentru care nu mi s-a permis să concurez din nou. În rest, mă simt la fel ca înainte", a spus Massa.

Brazilianul va mai sta câteva zile în spital, după care îşi va putea relua pregătirile fizice în vederea viitorului sezon.

El va merge apoi în Europa, unde va lucra la simulator. Massa a confirmat faptul că nu va putea concura în Marele Premiu al Braziliei, din 18 octombrie, penultima etapă a sezonului.

Massa a suferit o fractură a craniului deasupra ochiului stâng, după ce a fost lovit de o piesă desprinsă din monopostul Brawn GP, condus de Rubens Barrichello, în timpul calificărilor Marelui Premiu al Ungariei, din luna august.

Pilotul şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost dus la un spital din Budapesta, unde a fost operat de o fractură craniană şi a fost plasat în comă artificială timp de două zile. La 5 august, pilotul brazilian a fost transferat la un spital din Sao Paulo.

Felipe Massa a fost înlocuit la Ferrari de Luca Badoer, la cursele de la Valencia şi Spa-Francorchamps.

Echipa Ferrari a fost nemulţumită de rezultatele pilotului său de teste şi a decis ca în ultimele cinci etape ale sezonului să ofere volanul monopostului lui Massa altui italian, Giancarlo Fisichella, de la Force India.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici