Massa, ameninţat cu acţiuni în instanţă dacă se va lăsa depăşit de Alonso la Interlagos

Un procuror de pe lângă Tribunalul Penal Special din Sao Paulo, Paulo Castilho, l-a ameninţat pe pilotul Felipe Massa cu acţiuni în instanţă, dacă se va lăsa depăşit de coechipierul său de la Ferrari, Fernando Alonso, la Marele Premiu al Braziliei, ce va avea loc duminică.

16 afișări
Imaginea articolului Massa, ameninţat cu acţiuni în instanţă dacă se va lăsa depăşit de Alonso la Interlagos

Massa, ameninţat cu acţiuni în instanţă dacă se va lăsa depăşit de Alonso la Interlagos (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă face asta, ar trebui să iasă cu cătuşe de pe circuitul Interlagos", a precizat Castilho, într-o declaraţie acordată, joi, cotidianului brazlian Folha.

Potrivit publicaţiei, Paulo Castilho face astfel de afirmaţii bazându-se pe o lege privind "statutul suporterului", care prevede până la şase ani de închisoare pentru "cel care comite o fraudă sau contribuie la o fraudă" privind rezultatul unei competiţii sportive.

La ordinul echipei sale Ferrari, pilotul Felipe Massa s-a lăsat depăşit de Alonso în momentul în care conducea în Marele Premiu al Germaniei, pentru ca spaniolul, mai bine clasat în ierarhia piloţilor, să acumuleze puncte în urma victoriei de la Hockenheim. Inginerul Rod Smedley i-a transmis, în turul 48, prin radio, lui Massa, aflat pe primul loc, următoarele: "Alonso este mai rapid decât tine. Poţi confirma că ai înţeles mesajul?". La scurt timp, brazilianul a cedat conducerea cursei, fiind felicitat de la boxe pentru gestul său, dar şi compătimit în acelaşi timp. "Sorry", a fost ultimul cuvânt pe care Smedley i l-a adresat brazilianului după ce pilotul a acceptat să fi depăşit de Alonso.

Imediat după MP al Germaniei, echipa Ferrari a fost amendată cu 100.000 de dolari şi a fost convocată în faţa Consiliului Mondial al FIA, care însă a decis să nu se impune nicio sancţiune suplimentară scuderiei italiene.

Cu două curse înainte de finalul sezonului, Alonso ocupă primul loc în clasamentul piloţilor, cu 231 de puncte, fiind urmat de Mark Webber (Red Bull, 220 puncte), Lewis Hamilton (McLaren, 210 puncte) şi Sebastian Vettel (Red Bull, 206 puncte). Felipe Massa ocupă locul 6, cu 143 de puncte.

Referitor la cursa de la Interlagos, Fernando Alonso a declarat, joi, la Sao Paulo, că se bazează pe coechipierul său Felipe Massa să-l ajute să câştige titlul mondial. "Felipe este foarte puternic aici. Cel mai bun lucru pentru noi, şi chiar şi pentru mine în ceea ce priveşte clasamentele, este ca Massa să câştige cursa, pentru că astfel îi va priva pe ceilalţi de 25 de puncte", a spus Alonso.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici