Massone susţine că a semnat cu Zamfir contractul de vânzare-cumpărare a acţiunilor FC Rapid

Investitorul italian Angelo Massone susţine într-un comunicat de presă remis, joi, agenţiei MEDIAFAX că a semnat cu Adrian Zamfir un contract de vânzare-cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni al FC Rapid şi susţine că negocierile cu Valerii Moraru nu vor putea fi finalizate legal.

1284 afișări
Imaginea articolului Massone susţine că a semnat cu Zamfir contractul de vânzare-cumpărare a acţiunilor FC Rapid

Massone susţine că a semnat cu Zamfir contractul de vânzare-cumpărare a acţiunilor FC Rapid (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Comunicatul investitorului italian vine după întâlnirea pe care Valerii Moraru a avut-o cu Zamfir şi suporterii acţionari, la finalul căreia omul de afaceri basarabean a anunţat că a ajuns acord privind preluarea pachetului majoritar de acţiuni al FC Rapid şi că va semna contractul în zilele următoare.

Angelo Massone a scris în comunicatul de presă că a semnat un contract de vânzare-cumpărare a acţiunilor FC Rapid cu Adrian Zamfir: "Subsemnatul Angelo Massone am luat la cunoştinţă, din presă, despre o situaţie improprie a negocierilor şi actelor semnate de mine cu acţionarul majoritar, domnul Adrian Zamfir, sub îndrumarea administratorului judiciar Cristina Andronache, deţinătorul a 99,72% din acţiunile clubului Rapid. Arăt faptul că, în data de 15.07.2014, am semnat cu acest un contract de vânzare-cumpărare de acţiuni, urmare a contractului de opţiune de cumpărare, având acelaşi obiect şi care a fost semnat în data de 16.06.2014".

Investitorul italian mai spune că nu a putut clarifica situaţia deţinătorilor acţiunilor FC Rapid: "Condiţiile contractuale stabilite nu mi-au permis, cu toate eforturile pe care le-am făcut atât eu cât şi avocaţii mei, să clarific situaţia deţinătorilor acţiunilor clubului Rapid. Subsemnatul, m-am angajat contractual ca în afară de preţul pe acţiuni, să suţin activitatea atât financiară cât şi profesională a clubului Rapid. În acest sens, am angajat discuţii avansate cu internaţionalul Ze Maria, pentru preluarea de către acesta, în calitate de antrenor, a clubului în vederea readucerii Rapidului la un înalt nivel în lumea fotbalului românesc şi internaţional".

Massone a mai scris că negocierile cu omul de afaceri Valerii Moraru nu vor putea fi finalizate legal decât printr-un acord global între părţi: "Declar prin prezenta, în mod oficial, că în situaţia în care voi fi împiedicat, într-un mod fraudulos, să preiau pachetul majoritar conform contractului semnat, voi împuternici irevocabil pe reprezentanţii mei legali pentru a intreprinde toate demersurile necesare, atât civile cât şi penale, împotriva tuturor celor care se fac vinovaţi de aceasta. După semnarea contractului, am luat la cunoştinţă de acţiunile a trei suporteri (Ciobanu Paul Vasile, Matei Mihai Adrian, Căprăroiu Alexandru Răzvan) întreprinse în această perioadă, care sper că vor servi interesele clubului Rapid şi nu strict interesele lor financiare. Toate discuţiile şi negocierile ce se fac în momentul de faţă cu domnul Valerii Moraru, le consider premature şi nu vor putea fi finalizate legal decât printr-un acord global între părţi".

Omul de afaceri Valerii Moraru a declarat, joi, că s-a înţeles cu acţionarii FC Rapid pentru a prelua gruparea giuleşteană şi a precizat că este o bucurie că va conduce clubul. "Astăzi ne-am înţeles. Urmează ca avocaţii să perfecteze actele şi în perioada imediat următoare vom semna. Nu mai am emoţii, e o bucurie că voi prelua Rapidul. Repet, nu am semnat încă actele. Voi prelua acţiunile de la toţi acţionarii. Voi fi unicul acţionar", a spus Moraru.

Fostul acţionar majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, cedase gratuit pachetul de 99,72 la sută din acţiuni către patru suporteri, dar tranzacţia nu fusese oficializată de administratorul judiciar Cristina Andronache. Zamfir a negociat în ultimele săptămâni în numele acestora cedarea pachetului majoritar de acţiuni cu Valerii Moraru şi investitorul italian Angelo Massone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici