Mauricio Pochettino a fost demis de PSG, în ciuda titlului obţinut în Ligue 1

Mandatul lui Mauricio Pochettino ca antrenor al lui Paris Saint-Germain a luat sfârşit, după ce clubul a decis să îl demită pe argentinian, anunţând oficial o informaţie ce era vehiculată de mai multă vreme.

163 afișări
Imaginea articolului Mauricio Pochettino a fost demis de PSG, în ciuda titlului obţinut în Ligue 1

Mauricio Pochettino a fost demis de PSG, în ciuda titlului obţinut în Ligue 1

Într-o declaraţie a clubului se arată: „Paris Saint-Germain confirmă că a pus capăt colaborării cu Mauricio Pochettino. Clubul doreşte să îi mulţumească lui Mauricio Pochettino şi echipei sale pentru munca depusă şi le urează tot ce este mai bun pentru viitor."

În ciuda faptului că giganţii francezi au cucerit titlul în Ligue 1 în aprilie, fostul antrenor de la Tottenham Hotspur a fost huiduit de o mare parte a publicului, existând opinia că a fost responsabil pentru mai multe performanţe sub aşteptări de-a lungul sezonului. Se aşteaptă ca Christophe Galtier să fie numit oficial ca succesor al său în această săptămână.

Decizia clubului este a doua decizie majoră după ce vedeta Kylian Mbappe a semnat un nou şi contract pe trei ani, care se pare că îi oferă un nivel de control fără precedent asupra operaţiunilor fotbalistice ale parisienilor.

PSG a fost eliminată din Liga Campionilor de către Real Madrid, viitoarea câştigătoare a competiţiei, şi a fost eliminată devreme şi în Coupe de France, cu o înfrângere umilitoare în faţa lui Nice. Galtier, în vârstă de 55 de ani, a mai condus anterior Lille şi Nisa, conducând-o pe cea din urmă la un loc cinci în sezonul trecut.

În ultimele luni au existat informaţii potrivit cărora Pochettino ar fi fost pregătit să părăsească postul său din cauza fricţiunilor din cadrul clubului. În ciuda rezultatelor obţinute pe plan intern, fanii lui PSG au fost dezamăgiţi de rezultatele clubului, iar suporterii au organizat un protest major înainte de meciul cu Rennes, la începutul acestui sezon, cu o serie de demonstraţii ulterioare de atunci.

Pochettino a fost numit în funcţia de antrenor al PSG în ianuarie 2021, înlocuindu-l pe Thomas Tuchel, care fusese demis, şi peste doar două săptămâni câştiga primul trofeu din cariera sa de antrenor - Trophée des Champions, prin înfrângerea lui Marseille.

Pochettino a fost iniţial favorit pentru a obţine postul de la Manchester United, după cum s-a dezvăluit în februarie, ierarhia de pe Old Trafford identificându-l pe argentinian ca fiind principalul candidat pentru acest rol.

Această dezvăluire a fost ulterior completată de Mirror Football, care a relatat că argentinianul era candidatul preferat printre jucătorii din vestiarul lui United - însă clubul a confirmat ulterior numirea lui Erik ten Hag, antrenorul lui Ajax.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pochettino,
psg,
demitere

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici