Max Verstappen are prima şansă la titlul în Formula 1 în Arabia Saudită. Care este scenariul?

Max Verstappen va avea prima şansă de a cuceri titlul în Formula 1 în Arabia Saudită, peste două săptămâni, însă liderul clasamentului piloţilor ar putea, de asemenea, să-şi vadă avantajul dispărând complet, putând fi egalat sau chiar depăşit.

1636 afișări
Imaginea articolului Max Verstappen are prima şansă la titlul în Formula 1 în Arabia Saudită. Care este scenariul?

Sursa foto: Mediafaxfoto

Lupta pentru titlul Formulei 1 în 2021 este în continuare strânsă, în condiţiile în care Lewis Hamilton, septuplul campion mondial de la Mercedes, a redus diferenţa la opt puncte, cu o nouă victorie categorică duminică, în Qatar.

Cu două curse rămase de disputat, perspectiva deciderii titlului în runda finală de la Yas Marina, din Abu Dhabi rămâne un scenariu posibil şi chiar dorit, de împătimiţii neutrii ai competiţiei.

Mai mult, în ultima cursă, cei doi pretendenţi ar putea pleca chiar de la egalitate de puncte în clasament, în cazul în care Hamilton va câştiga penultima cursă, cu un punct bonus pentru cel mai rapid tur, iar Verstappen va fi al doilea, cu menţiunea că pilotul Red Bull va avea un avans de 9-8 la victorii în curse.

În acest scenariu, titlul va fi câştigat de cel care termină înaintea celuilalt, în ultima cursă, cu excepţia cazului în care se elimină reciproc sau abandonează fiecare.

În cazul în care Hamilton va câştiga la Jeddah şi Verstappen va termina mai jos de locul doi, pilotul Mercedes va fi cel care va pleca cu avans de puncte în ultima cursă.

Un abandon al britanicului ar necesita totuşi ca Verstappen să obţină 18 puncte, un loc doi, pentru a pune capăt competiţiei.

Dacă Hamilton ar termina al 10-lea, Verstappen ar trebui să fie al doilea cu cel mai rapid tur, pentru a decide titlul în Arabia Saudită.

În cazul în care Verstappen va câştiga, cu cel mai rapid tur, totul se va termina dacă Hamilton nu va fi mai sus de locul şase. Fără cel mai rapid tur, Hamilton ar trebui să termine cel puţin pe locul 7, pentru a păstra şanse la titlu, în ultima cursă.

Au fost o mulţime de suişuri şi coborâşuri în acest sezon de rollercoaster, dar cel mai probabil rezultat - pe baza formei de până acum - este că lupta pentru titlu se va disputa până în ultimul tur al sezonului.

Hamilton nu a reuşit să puncteze în două din cele 20 de curse de până acum, Azerbaidjan şi Italia, la fel ca şi Verstappen, cei doi ciocnindu-se în Italia.

Verstappen a terminat de şapte ori pe locul doi, Hamilton fiind câştigătorul în şase dintre aceste ocazii.

Excepţia a fost Turcia, unde Verstappen a fost al doilea, iar Hamilton al cincilea.

La Monaco, Verstappen a câştigat cu Hamilton pe locul şapte, dar britanicul şi-a asigurat cel mai rapid tur. În cele două ocazii în care Verstappen a câştigat cu turul cel mai rapid, Hamilton a terminat al doilea şi al patrulea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici