Mayweather a pierdut centura WBO pentru că nu a achitat o taxă

Boxerul american Floyd Mayweather a fost deposedat de centura WBO, cucerită după întâlnirea din mai, cu filipinezul Manny Pacquiao, pentru că nu a achitat o taxă de 200.000 de dolari către WBO, informează BBC.

245 afișări
Imaginea articolului Mayweather a pierdut centura WBO pentru că nu a achitat o taxă

Mayweather a pierdut centura WBO pentru că nu a achitat o taxă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Comitetul Campionatului Mondial al WBO nu are altă soluţie decât să nu-l recunoască pe Floyd Mayweather drept campion WBO la semimijlocie şi să-l elibereze de titlu", se arată într-un comunicat postat pe wboboxing.com.

Centura, deţinută la ora luptei de Pacquiao, îi va reveni americanului Timothy Bradley.

După ce Mayweather l-a învins pe Pacquiao, americanul a declarat că are de gând să renunţe la toate centurile, pentru a oferi boxerilor tineri şansa de a câştiga titluri mondiale. Mayweather trebuia să achite taxa până la 3 iulie. El mai poate face apel la această decizie până la 20 iulie.

Floyd Mayweather l-a învins la puncte pe Manny Pacquiao, la 2 mai, la MGM Grand Arena din Las Vegas. Mayweather deţine centurile WBC şi WBA la categoria semimijlocie şi intrase şi în posesia centurii WBO, care era deţinută de Pacquiao.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici