McLaren îi oferă lui Hamilton un contract de 60 milioane de euro

Echipa de Formula 1 McLaren-Mercedes intenţionează să-i ofere pilotului britanic Lewis Hamilton un contract pe cinci sezoane în valoare de 12 milioane de euro pe an, a anunţat, vineri, în ediţia electronică, cotidianul german Bild.

1 afișare
Imaginea articolului McLaren îi oferă lui Hamilton un contract de 60 milioane de euro

McLaren îi oferă lui Hamilton un contract de 60 de milioane de euro

La suma de 60 de milioane de euro, se adaugă prime în funcţie de performanţe şi bani din publicitate, care i-ar permite lui Hamilton să câştige 80 de milioane de euro în cei cinci ani de contract.

"McLaren îşi asigură cea mai mare bijuterie de la Schumi (n.r. - Michael Schumacher) încoace. Noul star al Formulei 1, care ar putea deveni primul debutant care obţine titlul mondial la piloţi, are pentru moment un contract minim, de 1,2 milioane de euro. Noul contract-milionar este ca o palmă pentru campionul mondial Fernando Alonso", menţionează site-ul citat, sugerând că prin această acţiune, echipa McLaren-Mercedes arată clar că Hamilton este pilotul pe care va miza, în dauna lui Alonso.

Directorul sportiv al Mercedes, Norbert Haug a declarat că şi-ar dori o colaborare pe termen lung alături de Hamilton. "Este un caracter deosebit şi un mare pilot", a spus Haug.

Totuşi, tatăl pilotului britanic, care îi este şi impresar, Anthony Hamilton, a menţionat că încă nu s-a semnat noul angajament. Cotidianul german susţine că Hamilton ezită să semneze noul angajament din cauza scandalului de spionaj în care a fost implicat team-ul britanic."Mai este încă o anchetă. Nu este confirmat faptul că Mercedes va concura în sezonul 2008 al Formulei 1", a completat Anthony Hamilton.

Bild se întreabă dacă noul contract îl va impulsiona pe Hamilton (97 puncte) în lupta pentru titlu în faţa coechipierului său Alonso (95 puncte). "În ultima vreme britanicul pare a fi într-un regres, ultima victorie datând din 5 august, la Budapesta. În ultima cursă, la Spa, Hamilton a fost scos de pe pistă de Alonso", notează cotidianul german, care citează însă o declaraţie războinică a britanicului: "Eu vreau să îmi ţin maşina pe pistă, conducând cu fair-play, respectându-i pe ceilalţi. Dar dacă cineva vrea să fie agresiv cu mine, pot să fiu şi eu la fel de agresiv ca oricare alt pilot".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici