Meciul Atalanta - AC Milan suspendat definitiv din cauza incidentelor

Partida Atalanta - AC Milan, din etapa a XII-a a campionatului Italiei, a fost suspendată definitiv, după ce fanii gazdelor au încercat să pătrundă în teren, într-un moment în care jocul era suspendat temporar din cauza incidentelor, informează Gazzetta dello Sport.

2 afișări
Imaginea articolului Meciul Atalanta - AC Milan suspendat definitiv din cauza incidentelor

Meciul Atalanta - AC Milan amânat din cauza incidentelor

Meciul de la Bergamo fusese suspendat temporar în minutul 15, după ce suporterii gazdelor au aruncat în teren cu fumigene şi au cerut întreruperea partidei, în semn de solidaritate cu fanul echipei Lazio, ucis din greşeală de un poliţist, duminică dimineaţă, pe o autostradă din apropiere de Arezzo.

Fanii Atalantei au început să arunce cu fumigene încă de la începutul partidei, iar în minutul 9 meciul s-a întrerupt, încercându-se găsirea unei soluţii pentru calmarea spiritelor. Jucătorul Cristiano Doni a discutat cu fanii încercând să-i convingă să înceteze, însă aceştia au continuat să ceară suspendarea jocului şi au spart în două locuri o mantinelă de plexiglas ce desparte tribuna de suprafaţa de joc.

La Bergamo suporterii au provocat incidente imediat după aflarea veştii privind moartea suporterului lazial şi a faptul că acesta ar fi fost ucis de un poliţist. În cursul ciocnirilor de lângă stadionul din Bergamo, suporterii au atacat forţele de ordine, iar doi poliţişti au fost răniţi.

În cursul dimineţii de duminică, pe autostrada A1, din apropiere de Arezzo, au avut loc ciocniri violente între suporteri laziali şi fani ai formaţiei Juventus Torino. Suporterul ucis este Gabriele Sandri, în vârstă de 26 de ani, fan al echipei Lazio şi DJ în capitala Italiei. Prefectul din Arezzo a recunoscut, duminică, în faţa presei, că suporterul echipei Lazio Roma a fost împuşcat de un poliţist şi susţine că este vorba de o "tragică eroare".

Potrivit televiziunilor italiene, poliţistul a intervenit pe autostradă în urma unei ciocniri între suporteri ai echipelor Juventus Torino şi Lazio Roma şi a făcut uz de arma din dotare.

Ca urmare a acestui incident, Federaţia Italiană de Fotbal a decis ca meciul Internazionale Milano - Lazio Roma, care ar fi trebuit să se dispute, astazi, de la ora 16.00, în etapa a XII-a a campionatului Italiei, să fie amânat. Partida a fost amânată la o dată ce va fi comunicată ulterior, în timp ce celelalte meciuri din etapa a XII-a vor începe cu 10 minute întârziere, iar jucătorii şi arbitrii vor intra în teren cu banderole negre, în semn de doliu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici