Meciul dintre Belgia şi Suedia a fost abandonat din motive de siguranţă. Jucătorii au refuzat să revină pe teren în repriza secundă

Partida de calificare la Euro 2024 dintre Belgia şi Suedia a fost suspendată la pauză, după ce doi suporteri suedezi au fost împuşcaţi luni în Bruxelles.

3953 afișări
Imaginea articolului Meciul dintre Belgia şi Suedia a fost abandonat din motive de siguranţă. Jucătorii au refuzat să revină pe teren în repriza secundă

Meciul dintre Belgia şi Suedia a fost abandonat din motive de siguranţă. Jucătorii au refuzat să revină pe teren în repriza secundă

Belgia şi-a ridicat alerta teroristă la cel mai înalt nivel după ce doi suporteri suedezi şi-au pierdut viaţa într-un atac armat în capitala Bruxelles. Un bărbat a postat un videoclip pe reţelele de socializare în care îşi declară apartenenţa la gruparea Stat Islamic şi susţine că este responsabil de uciderea celor doi.

„În urma atacului terorist din Bruxelles în această seară, s-a decis, în urma consultării cu cele două echipe şi cu autorităţile locale de poliţie, ca meciul de calificare la UEFA EURO 2024 dintre Belgia şi Suedia să fie abandonat”, a declarat UEFA într-un comunicat pe site-ul său.

Jucătorii suedezi nu au vrut să joace a doua repriză, iar belgienii au fost de acord, relatează ABC.

"Nu putem juca fotbal în această situaţie. Noi şi Belgia suntem complet de acord că nu ar trebui să jucăm", a declarat antrenorul Suediei, Janne Andersson, pentru site-ul suedez Fotbollskanalen.

Suporterii celor două formaţii au fost la înălţime şi nu s-au lăsat intimidaţi de situaţia tensionată cauzată de atentat, ci au scandat la unison în semn de solidaritate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici