Meciul Irinei Begu la Melbourne este amânat. Australian Open perturbat serios de furtună şi căldură

Australian Open se confruntă cu o situaţie complicată în ceea ce priveşte programarea, aproape jumătate de zi de joc fiind pierdută din cauza vremii. Chiar dacă organizatorii nu au anunţat încă programul oficial, se ştie deja că meciul de debut al Irinei Begu va fi amânat pe miercuri.

282 afișări
Imaginea articolului Meciul Irinei Begu la Melbourne este amânat. Australian Open perturbat serios de furtună şi căldură

Meciul Irinei Begu la Melbourne este amânat. Australian Open perturbat serios de furtună şi căldură

În schimb, meciul Soranei Cîrstea cu Yulia Putintseva, întrerupt la scorul de 6-2, 2-1 va fi dus la bun sfârşit în cursul zilei de marţi şi e posibil ca şi meciul Patriciei Ţig cu Shuai Zhang să se joace tot marţi.

Atât căldura toridă, cât şi ploaia torenţială - descrisă ca un "mini-uragan" de către jurnaliştii locali - au lovit Melbourne Park în cursul zilei de marţi, întrerupând zeci de meciuri din turul 1 după-amiaza şi apoi seara, organizatorii turneului făcând eforturi pentru a încerca să recupereze întârzierile.

După o amânare între orele 14:00 şi 17:00 (ora lovală) din cauza căldurii intense care a atins peste 37 de grade, 47 din cele 64 de meciuri programate nu au fost încă încheiate. Când acţiunea a fost din nou întreruptă în jurul orei 20:00, mai erau de jucat peste 30 de confruntări din primul tur.

În cele din urmă, organizatorii turneului au luat decizia, după ora 21.00, de a anula majoritatea meciurilor de simplu feminin care nu se jucaseră încă, mutându-le pentru miercuri (ziua a treia).

Alte meciuri au fost mutate pe alte terenuri în încercarea de a le juca înainte de încheierea zilei, în special cele masculine, pentru a întrerupe cât mai puţin posibil ordinea stabilită.

Şase meciuri feminine - Daria Kasatkina - Varvara Gracheva, Beatriz Haddad Maia - Nuria Parrizas Diaz, Lucrezia Stefanini - Tatjana Maria, Sloane Stephens - Anastasia Potapova, Irina-Camelia Begu - Elizabeth Mandlik şi Lucia Bronzetti - Laura Siegemund - au fost amânate.

Alte meciuri, inclusiv confruntarea dintre australianul Alexei Popyrin şi taiwanezul Chun-Hsin Tseng, au fost relocate, Popyrin fiind mutat pe John Cain Arena după victoria lui Alex de Minaur în faţa lui Yu Hsiou Hsu.

Dacă ploaia încetează, cele 14 meciuri masculine rămase în program ar putea fi finalizate marţi seara, asigurându-se că nu vor exista meciuri dezechilibrate din turul 2 în care un jucător a avut pauză şi altul nu.

Până la ora locală 22.00, nu a fost publicată ordinea completă de joc pentru miercuri, organizatorii turneului trebuind încă să vadă ce meciuri se vor încheia marţi seara.

Se aşteaptă ca meciurile feminine anulate şi orice alte meciuri care nu pot fi finalizate să se joace miercuri la începutul zilei.

Miercuri dimineaţă, la Melbourne, se anunţă ploaie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici