Meciuri trucate în Italia: Fostul portar al echipei Petrolul Ploieşti, Matteo Gritti, a fost arestat

Fostul portar al echipei Petrolul Ploieşti, Matteo Gritti, a fost arestat la San Benedetto del Tronto, unde se afla în vacanţă, în cazul de meciuri trucate "Calcioscommesse". Pe numele său fusese emis un mandat de arestare de Parchetul din Cremona, în cadrul scandalului Calcioscommesse privind meciurile trucate.

569 afișări
Imaginea articolului Meciuri trucate în Italia: Fostul portar al echipei Petrolul Ploieşti, Matteo Gritti, a fost arestat

Matteo Gritti (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

De asemenea, este cercetat şi atacantul echipei Acoli, Andrea Soncin, pentru presupuse pariuri în campionatul trecut, când juca la Grosseto. Locuinţa acestuia din Ascoli a fost percheziţionată.

Conform agenţiei Ansa, aceste persoane au fost reţinute pentru "asociere în vederea efectuării de fraude sportive", în cadrul anchetei parchetului din Cremona privind meciuri aranjate.

Potrivit anchetatorilor, jucătorii vizaţi sunt bănuiţi că au trucat meciuri contra unor sume de bani.

Procurorul din Cremona, Guido Salvini, a emis ordine de arestare pentru 19 persoane, din care 10 privind jucători din primele două serii. Domenico Criscito a fost percheziţionat şi audiat în cantonamentul Italiei de la Coverciano.

Conform Gazzetta dello Sport, procurorul Salvini a emis ordine de arestare pe numele lui Stefano Mauri (Lazio), Omar Milanetti (Padova -ex Genoa), Cristian Bertani (Sampdoria ex Novara), Paolo Acerbis (Vicenza),  Alessandro Pellicori (fost la Torino), Marco Turati (Modena), Matteo Gritti (Petrolul), Kweullah Conteh (fost la Piacenza), Jose Inacio Joelson (Pergocrema), Francesco Ruopolo (Padova), Ivan Tisci, fost mijlocaş, acum director sportiv, Vittorio Gatti, Luca Burini şi Daniele Ragone, dar şi a altor cinci persoane ce ar face parte din "celula" maghiară a organizaţiei ce se ocupă de trucarea meciurilor în Italia: Zoltan Kenesei, Matyas Lazar, Laszlo Schultz, Istvan Borgulya şi Laszlo Strasser.

În cadrul percheziţiilor a fost vizată şi casa tehnicianului echipei Juventus, Antonio Conte, fost la Siena, pentru posibile pariuri la meciurile Novara-Siena şi AlbinoLeffe-Siena.

Acesta este al treilea val de arestări, după cele din noiembrie 2011 şi aprilie 2012 şi are loc cu trei zile înainte de începerea judecării cazului de către justiţia sportivă.

Opreaţiunea "Last bet" cuprinde trei capitole, iar ancheta este condusă de Parchetul din Cremona, de cel din Bari şi de cel din Napoli. În acest caz au fost reţinuţi deja fostul internaţional Giuseppe Signori, fostul căpitan al formaţiei Atalanta Cristiano Doni sau fostul jucător al Bari Andrea Masiello.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici