Meciurile de fotbal ar putea fi oprite, în cazul comportamentului rasist

Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, întrunit joi, la Casa Fotbalului, în prima sa şedinţă din sezonul competiţional 2009-2010, a anunţat deciziile care vor fi luate în cazul comportamentului rasist din tribune, meciurile putând fi chiar oprite, notează site-ul oficial al FRF.

18 afișări
Imaginea articolului Meciurile de fotbal ar putea fi oprite, în cazul comportamentului rasist

Meciurile de fotbal ar putea fi oprite, în cazul comportamentului rasist (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

În situaţia în care un arbitru constată existenţa unui comportament rasist în interiorul stadionului sau este informat asupra acestuia de al patrulea oficial, arbitrul va acţiona după cum urmează:

a) va opri meciul în conformitate cu dispoziţiile Legii 5 din Legile Jocului şi va solicita efectuarea unor anunţuri prin staţia de amplificare a stadionului, prin care va solicita de îndată încetarea acestui comportament;

b) dacă, după reluarea jocului, comportamentul rasist nu va înceta, arbitrul va suspenda jocul pentru 10 minute şi va solicita jucătorilor să se retragă la vestiare. Pe durata suspendării, vor fi efectuate anunţuri prin staţia de amplificare a stadionului, prin care va solicita încetarea de îndată a acestui comportament;

c) dacă, după reluarea jocului după suspendare, comportamentul rasist nu va înceta, arbitrul va fluiera sfârşitul jocului.

2. Cu ocazia măsurilor menţionate la lit. a)-c) de mai înainte, arbitrul va fi asistat de observatorul de joc prin intermediul celui de-al patrulea oficial, pentru a stabili dacă comportamentul rasist a încetat.

3. Arbitrul va fluiera sfârşitul jocului numai dacă măsurile menţionate la lit. a)-b) de mai înainte nu au condus la încetarea comportamentului rasist şi numai după evaluarea impactului asupra securităţii jucătorilor şi a spectatorilor ca urmare a sfârşitului prematur al jocului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici