Simona Halep e în optimile turneului la Roland Garros, după o victorie în faţa unei adversare rănite/ Încă o surpriză a turneului: Kvitova e OUT/ Begu pierde meciul

Simona Halep, favorita principală de la Roland Garros, a învins-o pe Andrea Petkovic (Germania, 107 WTA) după 7-5, 6-0. Irina Begu (40 WTA) are o misiunea foarte grea, jucând împotriva Carolinei Garcia (Franţa), cap de serie numărul 7.

6033 afișări
Imaginea articolului Simona Halep e în optimile turneului la Roland Garros, după o victorie în faţa unei adversare rănite/ Încă o surpriză a turneului: Kvitova e OUT/ Begu pierde meciul

Meciurile Halep - Petkovic şi Begu - Garcia, în jurul orei 16:00, în turul 3 la Roland Garros. Încă o surpriză a turneului: Kvitova e OUT

19.10 Victorie pentru Halep, după accidentarea jucătoarei germane

18:48 Petkovic are o problemă la genunchi în startul manşei secunde, pe care a acuzat-o după un raliu în care Simona a întins-o la maximum. Nemţoaica s-a aşezat pe bancă la scorul de 7-5, 1-0, aşteptând venirea doctorului. Avem timp să aruncă un ochi la meciul Begu - Garcia, iar situaţia nu e deloc bună: franţuzoaica a făcut 5-1.

CITEŞTE LIVE TEXT Meci Halep-Petkovic / Begu-Garcia

Încă o "bombă" la Roland Garros! Petra Kvitova, a 8-a favorită, jucătoarea care a câştigat recent turneul de la Madrid, pierde în turul 3 în faţa estonei Anett Kontavei (cap de serie 25). Aventura Petrei a luat sfârşit după două seturi lungi, ambele adjudecate la tie-break de Anett: 7-6(6), 7-6(4).

 

 

Halep se duelează cu Petkovic pentru un loc în optimi la Roland Garros, iar Simona este favorită certă în faţa nemţoaicei. Jucătoarea antrenată de Darren Cahill conduce cu 6-1 în meciurile directe, Andrea nemaiînvingând-o pe româncă din anul 2009, atunci când cele două s-au întâlnit pentru prima oară la un turneu ITF din Bucureşti.

Partida se va juca într-o atmosferă neobişnuită, cel puţin pentru Halep, ocupanta locului 1 mondial fiind programată pe terenul 18, al patrulea ca mărime de la Roland Garros. Ţinând cont că Simona este obişnuită să evolueze pe cele mai importante stadioane, rămâne de văzut cum se va acomoda ea cu dimensiunile arenei.

Mats Wilander, expertul Eurosport, a explicat motivul pentru care Simona va juca pe terenul 18: "Cred că organizatorii vor să se vadă meciuri pe terenul 18 pentru că e nou şi face parte din procesul de modernizare a complexului. Tribunele vor fi pline şi Halep va gândi: 'Doamne, lumea chiar iubeşte să mă vadă jucând!'. S-ar putea să fie un lucru bun. Halep îşi va folosi experienţa într-o manieră pozitivă".

Begu va intra pe arena Suzanne Lenglen şi va fi supusă unei mari presiuni, în meciul cu favorita gazdelor Garcia. Istoria partidelor directe este de partea franţuzoaicei, scor 3-2, aceasta adjudecându-şi ultimele două dueluri. Irina încearcă să-şi egaleze cea mai bună performanţă la Roland Garros, după ce a mai ajuns şi în optimile de finală din 2016.

Dacă Halep are un traseu favorabil - în optimile de finală s-ar putea confrunta cu câştigătoarea meciului Elise Mertens (Belgia, favorită 16) - Daria Gavrilova (Australia, favorită 24), pentru Begu ar urma o altă partidă de foc. Angelique Kerber (Germania, favorită 12) şi Kiki Bertens (Olanda, favorită 18) sunt potenţialele adversare ale Irinei din faza următoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici