Medalii de aur şi argint pentru Antoniu Buci la CE de haltere

Halterofilul Antoniu Buci a câştigat, marţi, medalia de aur la stilul aruncat şi medalia de argint la total, în concursul categoriei de 62 de kilograme din cadrul Campionatul European de la Minsk.

218 afișări
Imaginea articolului Medalii de aur şi argint pentru Antoniu Buci la CE de haltere

Medalii de aur la stilul aruncat şi argint la total pentru Antoniu Buci la CE de haltere

Antoniu Buci a intrat în concurs, la stilul smuls, direct la 130 de kilograme, apoi a ridicat şi 133, în competiţie directă cu turcul Erol Bilgin, campionul european en-titre. Sportivul român a ridicat apoi 135 de kilograme, la ultima încercare, cu care a ocupat locul patru în clasamentul probei, câştigată de Erol Bilgin (139 kg), care şi-a apărat aurul cucerit în 2009 la Bucureşti. Pe podium au mai urcat Bunyamin Sezer (Turcia) şi Henadzi Makhveyenia (Belarus), ambii cu câte 136 de kilograme.

La stilul aruncat, românul a ratat prima încercare, la 161 kilograme, dar a reuşit din a doua, fiind pe drumul spre medalia la total. La ultima încercare, Antoniu Buci a reuşit 165 de kilograme, câştigând medalia de aur în faţa turcului Erol Bilgin, care a reuşit tot 165 kilograme, dar a pierdut pentru că era mai greu cu 20 de grame (61,780 kilograme), faţă de sportivul român (61,760 kilograme).

La total, Antoniu Buci a acumulat 300 de kilograme, ocupând locul secund şi, implicit, medalia de argint. Bilgin şi-a luat revanşa la total, cu 304 kilograme, adjudecându-şi medalia de aur.

Tot la categoria 62 kilograme, Florin Veliciu a reuşit, la stilul smuls, să ridice 122 kilograme, apoi 125 kilograme, dar a ratat la 128 kilograme, ocupând locul şase în clasamentul final. La aruncat, Veliciu s-a oprit la 154 kilograme, după ce anterior reuşise 147 şi 151 kilograme. La total, Velciu s-a clasat pe locul şapte, cu 276 kilograme.

Ultima mare performanţă a lui Antoniu Buci, legitimat la CSM Cluj şi Steaua Bucureşti, a fost clasarea pe locul patru la Jocurile Olimpice de la Beijing.

În prima zi de concurs, Gabriel Olaru a ratat la categoria 56 de kilograme, reuşind o singură încercare (100 kg la proba smuls) şi ratându-pe următoarele cinci, la ambele stiluri.

La CE de la Minsk participă 227 de sportivi din 32 de ţări. România va mai fi reprezentată miercuri, de Ninel Minculescu, la categoria 69 de kilograme, şi de Roxana Cocoş, joi, la categoria 63 kilograme.

Obiectivul tricolorilor este câştigarea a patru medalii, din care două la total.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici