MEDIAFAX ZOOM: Turul Franţei 2013, partea a II-a - GALERIE FOTO

Pe 1 iulie 1903, la ora 15:16, starterul Georges Abran dădea semnul începerii primului Tur al Franţei. Cursa, care la vremea ei reprezenta o premieră prin distanţele lungi pe care cicliştii trebuiau să le acopere în cele 6 etape, a căpătat rapid popularitate. După 110 ani şi 99 de ediţii, Turul Franţei rămâne în continuare cea mai urmărită competiţie ciclistă a lumii.

224 afișări
Imaginea articolului MEDIAFAX ZOOM: Turul Franţei 2013, partea a II-a - GALERIE FOTO

MEDIAFAX ZOOM: Turul Franţei 2013, partea a II-a (Imagine: Joel Saget / AFP)

Începută pe 29 iunie, cea de-a o suta ediţie înseamnă pentru rutierii participanţi parcurgerea a 3404 kilometri în 21 de etape şi tot atâtea zile. Turul a fost echivalat ca efort cu alergarea unui maraton pe zi, timp de 3 săptămâni, iar în ceea ce priveşte diferenţa de nivel, a fost comparat cu escaladarea a trei Everesturi.

GALERIA FOTO COMPLETĂ PE MEDIAFAX ZOOM

Câştigarea Turului presupune triumful într-un uriaş test de voinţă pentru depăşirea limitelor fizice şi psihice, atât faţă de sine, cât şi în competiţie cu profesionişti excelent pregătiţi şi motivaţi, iar acest lucru atrage admiraţia tuturor şi un loc într-o istorie onorantă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici