Medic cardiolog, diagnostic în cazul lui Christian Eriksen, fotbalistul care s-a prăbuşit pe teren: „Nu a fost infarct”

  • Cardiolog: Fotbalistul nu a avut infarct, ci aritmie severă
  • Cardiolog: Aritmia e când inima bate extrem de repede, apoi se opreşte
  • Cardiolog: Inima de sportiv e diferită
63771 afișări
Imaginea articolului Medic cardiolog, diagnostic în cazul lui Christian Eriksen, fotbalistul care s-a prăbuşit pe teren: „Nu a fost infarct”

Medic cardiolog, diagnostic în cazul lui Christian Eriksen, fotbalistul care s-a prăbuşit pe teren: „Nu a fost infarct”

Fotbalistul danez Christian Eriksen, care s-a părbuşit pe teren în timpul meciului Danemarca-Finlanda, este internat într-un spital din Copenhaga. 
 
Colegii săi au afirmat că starea lui este stabilă, dar va rămâne în continuare internat pentru investigaţii suplimentare.
 
Medicul cardiolog Oren Iancovici a explicat de ce Eriksen, care a fost resuscitat aproape 18 minute, nu mai are nimic acum. 
 
„Fotbalistul nu a avut un infarct, ci o aritmie severă. Nu ajunge oxigen în creier în acele secunde şi pacientul, persoana respectivă leşină,” a precizat cardiologul la Aleph News.
 
Medicul a spus că artimia se poate repeta, mai ales în cazul unui fotbalist.  
 
„Aritmia asta se poate repeta, evident. Dar din păcate, noi nu avem cum să ştim decât în anumite cazuri că ea va veni. Pentru un sportiv de performanţă şi mai ales fotbaliştii, care au un sport exploziv, şi gândiţi-vă  şi la antrenamente şi în timpul jocului, ei aleargă cel puţin 10 km în 90 de minute şi exploziv, însemnând o dată da, o dată nu. Deci, inima sare de la 80 pe minut la 200 şi înapoi la 100, imediat la 200. Este un sport  extrem de complicat. Inima de sportiv, pentru noi cardiologii, este cunoscută ca o inimă modificată,” a adăugat cardiologul Oren Iancovici.
 
Medicul a explicat şi ce s-a întâmplat cu Erijsen înainte de a se prăbuşi pe teren. 
 
Dacă vă uitaţi bine la filmări, m-am uitat la multe filmuleţe în acest caz, tot ce există pe Youtube, se vede exact pe chipul lui, cam 5-6 secunde înainte cum ameţeşte şi cum nu poate să respire şi durează un timp până cade,” a precizat acesta,.
 
Cardiologul Oren Iancovici a precizat că Eriksen va putea să-şi continue cariera, dacă va fi tratat foarte bine.
 
Unul dintre cele mai impresionante momente după ce Erksen a căzut pe teren a fost reacţia căpitanului echipei Danamarcei, Simon Kjaer, cel care i-a acordat primul ajutor.
 
„Suntem la coada clasamentului în UE în ceea ce priveşte prezenţa românilor la cursuri de prim ajutor şi iată că nu ştim să salvăm vieţi. Şi zeci de mii de vieţi se duc anual pentru că nu ştim să acordăm primul ajutor. (...) Trebuie să avem şi un pic de educaţie medicală: să ştim că dacă ne doare burta trebuie să mergem la doctor, dacă cineva lângă noi pe stradă leşină sau face un episod de sincopă, să ştim ce avem de făcut,”  a mai spus medicul Oren Iancovici.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici