Medicul Eufemiano Fuentes a fost condamnat la un an de închisoare

Medicul spaniol Eufemiano Fuentes, principalul acuzat în cazul de dopaj Puerto, a fost condamnat, marţi, la Madrid, la un an de închisoare pentru că a făcut transfuzii sangvine în cazul mai multor sportivi.

131 afișări
Imaginea articolului Medicul Eufemiano Fuentes a fost condamnat la un an de închisoare

Eufemiano Fuentes (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preparatorul fizic Ignacio Labarta a fost condamat la patru luni de închisoare pentru complicitate la delict împotriva sănătăţii publice, ceilalţi trei acuzaţi fiind achitaţi, a anunţat tribunalul superior din Madrid.

Judecătorul a decis să nu permită accesul la cele 211 eprubete de sânge şi de plasmă confiscate de la Fuentes în 2006 de Agenţia Mondială Antidoping (AMA) şi altor părţi civile care le solicitaseră.

"Îl condamn pe Eufemiano Fuentes în calitate de autor al unui delict contra sănătăţii publice la o pedeapsă de un an de închisoare şi la patru ani de interzicere a exercitării medicinei sportive", a anunţat judecătoarea Julia Patricia Santamaria.

Fuentes, 57 de ani, a fost găsit vinovat pentru că a pus în pericol sănătatea mai multor sportivi, prin transfuziile practicate.

"Prelevările şi reinjectările de sânge practicate în cazul cicliştilor la indicaţia lui Fuentes aveau ca scop ridicarea nivelului de hematocrit, ceea ce reprezenta un mare pericol pentru sănătatea sportivilor", a susţinut judecătoarea.

Ceilalţi trei acuzaţi, foştii directori sportivi Manolo Saiz şi Vicente Belda, precum şi Yolanda Fuentes, sora lui Eufemiano, tot de profesie medic, au fost achitaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici