Medicul naţionalei Braziliei, optimist în privinţa recuperării medicale a lui Neymar

Atacantul brazilian Neymar se recuperează bine după operaţia la genunchi la care a fost supus după ce a suferit o accidentare luna trecută, dar încă nu există o prognoză privind momentul în care va putea reveni în activitate, a declarat luni medicul echipei naţionale, Rodrigo Lasmar.

52 afișări
Imaginea articolului Medicul naţionalei Braziliei, optimist în privinţa recuperării medicale a lui Neymar

Medicul naţionalei Braziliei, optimist în privinţa recuperării medicale a lui Neymar

Neymar şi-a rupt ligamentul încrucişat anterior (LCA) şi meniscul de la genunchiul stâng în timpul participării sale la acţiunile echipei naţionale. El a fost operat la începutul acestei luni într-un spital din Belo Horizonte.

Jucătorul în vârstă de 31 de ani răspunde "foarte bine", dar recuperarea va fi lungă şi trebuie să se concentreze pe acest proces, a declarat Lasmar într-o conferinţă de presă la centrul de antrenament al Braziliei din Teresopolis.

"El a arătat, din primul moment că urmează ceea ce îi propunem. Ştie că este un proces în care va avea nevoie de noi toţi, fizioterapeut, preparator fizic, pentru a-l avea pe Neymar (înapoi) cât mai repede posibil", a spus medicul, citat de Reuters.

Lasmar, care a efectuat intervenţia chirurgicală, a declarat că nu a fost încă posibilă stabilirea unei date pentru revenirea jucătorului de la Al-Hilal.

"Leziunile sunt individuale. În general, există leziuni asociate care pot fi la fel de importante, cum ar fi o leziune de menisc. Toate acestea fac ca procedura să fie mai complexă, cu o perioadă de recuperare mai lentă. De aceea nu vorbim despre un termen", a spus el.

Neymar s-a alăturat în luna august Ligii Profesioniste Saudite pentru suma de 90 de milioane de euro, dar fostul atacant al Barcelonei şi al lui Paris St Germain a jucat doar cinci meciuri, deoarece s-a confruntat cu accidentări musculare.

Brazilia, care se află pe locul trei în clasamentul sud-american de calificare la Cupa Mondială, cu şapte puncte, înfruntă joi Columbia, locul cinci, cu şase puncte. Marţea următoare va găzdui liderul Argentina, care are 12 puncte.

Lasmar a mai spus că portarul Ederson s-a retras din echipă din cauza unei accidentări suferite în meciul cu Manchester City, duminică, în remiza 4-4 cu Chelsea, în Premier League.

"A suferit o traumă la picior în ultimele minute şi a putut continua meciul, dar durerea a devenit intensă. Piciorul s-a umflat, ceea ce a făcut dificil mersul", a declarat Lasmar.

Portarul lui Athletico Paranaense, Bento, a fost convocat pentru a-l înlocui în lotul Braziliei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici