Video Melinte: Am încercat să vorbim cu cei de la FRH, dar aveau telefoanele închise

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Doina Melinte, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a încercat să-i contacteze pe reprezentanţii Federaţiei Române de Handbal în legătură cu scandalul mituirii unor arbitri, însă aceştia au avut telefoanele închise.

21 afișări

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Doina Melinte

"Am făcut o adresă către FRH, iar răspunsul a fost că, pe data de 17, vor avea o şedinţă a consiliului federal şi vor analiza acest caz. Aşteptăm să ne dea şi nouă un răspuns, pentru a ne putea spune punctul de vedere. Tot ceea ce s-a scris în presă nu este dovedit şi sunt doar presupuneri. Nu am avut pe cine să contactăm de la federaţie, pentru că cei de acolo au avut telefoanele închise, în special domnul Gaţu", a spus Melinte.

Sorina Plăcintă: Acest scandal nu trebuie să treacă prea uşor

Ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, a precizat că ministerul va face toate demersurile pentru ca persoanele care conduc handbalul românesc să ia cele mai bune decizii în acest caz: "La federaţia de handbal sunt suficienţi oameni care vor binele acestui sport şi vor decide ceea ce este cel mai bine. Noi avem o relaţie de colaborare cu acest for, acesta nu este în subordinea noastră. Handbalul are un mare potenţial şi are un cuvânt greu de spus, iar acest scandal nu trebuie să treacă prea uşor. Noi, prin autoritatea pe care o avem aici, la minister, vom face toate demersurile ca şi dânşii să poată lua cea mai bună decizie".

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a anunţat, joi, pe site-ul oficial, că antrenorul naţionalei masculine a României, Aihan Omer, care pregăteşte şi formaţia UCM Reşiţa, şi fostul vicepreşedinte al FR Handbal, Petru Paleu, au fost suspendaţi 5 ani din toate competiţiile internaţionale, pentru tentativă de mituire a arbitrilor unui meci.

De asemenea, Federaţia Română de Handbal a fost amendată cu suma de 27.500 de euro în scandalul legat de tentativa de mituire a arbitrilor la meciul cu Muntenegru, disputat în data de 14 iunie 2008, la Oradea, în preliminariile Campionatului Mondial.

Tribunalul de Arbitraj al EHF a decis că actualul antrenor al echipei naţionale şi fostul vicepreşedinte al FRH au încercat să-i mituiască pe arbitrii danezi Martin Gjeding şi Mads Hansen, care au oficiat la partida retur din cadrul play-off-ului pentru calificarea la Campionatul Mondial, România - Muntenegru, disputată pe 14 iunie 2008.

Într-o discuţie înregistrată de un jurnalist al Academiei Caţavencu, preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a dezvăluit că ştia că antrenorul Aihan Omer şi fostul vicepreşedinte al forului, Petru Paleu, intenţionau să le ofere bani arbitrilor Martin Gjeding şi Mads Hansen, care au oficiat la partida retur din cadrul play-off-ului pentru calificarea la Campionatul Mondial, România - Muntenegru, disputată pe 14 iunie 2008.

Şeful hanbalului românesc a recunoscut că a minţit, spunând că nu ştie nimic despre acest caz, pentru a evita o sancţiune mai drastică, suspendarea echipelor româneşti din toate competiţiile internaţionale.

De asemenea, Gaţu a mai spus că Aihan Omer, Petru Paleu şi un oficial al echipei Fibrex Săvineşti, Dorel Sanie, erau obişnuiţi să ofere bani arbitrilor la partide din campionatul României.

Şedinţa Consiliului de Administraţie al FRH, în care va fi luată o decizie în privinţa unui eventual apel la sancţiunile dictate de către EHF în scandalul mitei pentru arbitri, va avea loc luni, de la ora 11.00, la sediul forului de handbal din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici