Merlene Ottey a vizitat o şcoală din sectorul 4, care are clase de atletism

Multipla campioană mondială şi medaliată olimpică Merlene Ottey a vizitat, vineri, şcoala generală numărul 190 "Marcela Peneş", la care a învăţat campioana olimpică Paula Ivan, sportiva jamaicană dând autografe şi premiindu-i pe copiii participanţi la un concurs atletic.

295 afișări
Imaginea articolului Merlene Ottey a vizitat o şcoală din sectorul 4, care are clase de atletism

Merlene Ottey (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Sper ca talentul meu să vă inspire. Voi sunteţi viitorul României. Am văzut deja campioni români în diferite competiţii internaţionale şi sper ca la Jocurile Olimpice să fie alţii. Educaţia şi antrenamentul în sport sunt importante pentru a deveni campioni", le-a transmis Ottey copiilor prezenţi pe pista de atletism din curtea şcolii generale.

Merlene Ottey a precizat că atunci când a început să practice atletismul, la 18 ani, alerga desculţă, deoarece nu avea încălţări. "Când am început să alerg în Jamaica nu aveam piste de atletism şi încălţări, alergam desculţă. Scompul meu era să ajung să obţin o bursă pentru a merge în SUA şi să devin designer vestimentar. Pentru asta am învăţat mult. Am dat multe sportului, dar şi sportul mi-a dat multe înapoi şi de aceea alerg în continuare", a completat Ottey.

Sportiva de 53 de ani nu exclude posibilitatea de a lucra pentru Federaţia Română de Atletism. "Dacă voi putea să le ofer informaţii, sfaturi şi să fiu antrenor aici, atunci voi fi. Vom vedea ce va fi", a adăugat Ottey.

Ea speră ca România să aibă din nou campioni olimpici la atletism, aşa cum a fost cazul Paulei Ivan. "Sper ca România să aibă din nou campioni olimpici la atletism, nu doar la gimnastică. În afară de gimnastică nu ştiu alte sporturi la care sunt buni românii. Am văzut-o pe Nadia pentru prima oară la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980", a explicat Ottey.

Merlene Ottey se află de joi în Bucureşti, ea fiind invitată să asiste la Campionatele Internaţionale de Atletism ale României ce se vor desfăşura în această seară pe Stadionul Dinamo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici