Mesajele „politice" de susţinere a sportivei Peng Shuai au fost interzise la Australian Open

Organizatorii Australian Open au declarat că siguranţa lui Peng Shuai rămâne „principala lor preocupare", chiar dacă oficialii de securitate de la Melbourne au obligat fanii să îndepărteze tricourile care fac referire la fostul număr unu chinez la dublu, relatează Reuters.

476 afișări
Imaginea articolului Mesajele „politice" de susţinere a sportivei Peng Shuai au fost interzise la Australian Open

O înregistrare video postată sâmbătă pe reţelele de socializare arată cum personalul de securitate de la Melbourne Park confiscă tricouri şi un banner cu sloganul: „Unde este Peng Shuai?".

Starea de bine a lui Peng a devenit un motiv de îngrijorare în rândul comunităţii mondiale de tenis în luna noiembrie, când aceasta a părut să afirme că un fost vicepremier chinez, Zhang Gaoli, ar fi agresat-o sexual în trecut. După acea postare, ea a lipsit din atenţia publicului timp de aproape trei săptămâni.

Luna trecută, ea a declarat că nu a acuzat niciodată pe nimeni că a agresat-o sexual şi că o postare pe reţelele de socializare pe care o făcuse a fost înţeleasă greşit.

Asociaţia feminină de tenis (WTA) a suspendat turneele din China din cauza îngrijorărilor legate de siguranţa lui Peng, despre care circuitul spune că nu au fost atenuate de recentele sale apariţii publice.

„Conform condiţiilor noastre de intrare pe bază de bilete, nu permitem accesul cu îmbrăcăminte, bannere sau pancarte cu caracter comercial sau politic", au declarat organizatorii Tennis Australia într-o declaraţie, ca răspuns la întrebările ridicate în legătură cu înregistrarea video.

„Siguranţa lui Peng Shuai este principala noastră preocupare. Continuăm să lucrăm cu WTA şi cu comunitatea globală de tenis pentru a căuta mai multă claritate cu privire la situaţia ei şi vom face tot ce putem pentru a ne asigura de bunăstarea ei."

Fostul număr unu mondial Victoria Azarenka, care face parte din Consiliul Jucătoarelor WTA, a declarat la începutul acestei săptămâni că încă nu au primit veşti direct de la Peng.

„Nu au existat atât de multe evoluţii în ceea ce priveşte contactul cu Peng Shuai, chiar dacă din partea noastră vom continua să facem toate eforturile pentru a ne asigura că este în siguranţă, că se simte bine", a spus Azarenka.

„Să sperăm că vom avea veşti de la ea personal la un moment dat. Cred că acesta este obiectivul, principalul obiectiv în acest moment".

Ash Barty, numărul unu mondial, a declarat că situaţia a unit comunitatea tenisului.

„Să sperăm că nu va trece prea mult timp până când o vom vedea din nou aici", a spus australiana, la Melbourne Park.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici