Messi, cel mai bun fotbalist din istoria campionatului spaniol, conform unui studiu al CIHEFE

Leo Messi, fotbalistul echipei FC Barcelona, este cel mai bun jucător din istoria campionatului spaniol, conform unui studiu realizat de Centrul de Investigaţie a Istoriei şi Statisticii Fotbalului Spaniol (CIHEFE), scrie AS.

354 afișări
Imaginea articolului Messi, cel mai bun fotbalist din istoria campionatului spaniol, conform unui studiu al CIHEFE

Messi, cel mai bun fotbalist din istoria campionatului spaniol, conform unui studiu al CIHEFE

Starul argentinian este urmat în clasament de către Raul Gonzalez (Real Madrid, 1994-2010), Cesar Rodriguez (Barcelona, 1941-1960), Telmo Zarra (Athletic Bilbao, 1940-1957) şi Enrique Castro "Quini" (Sporting Gijon şi Barcelona 1968-1987). Studiul este bazat pe o serie de coeficienţi, precum minutele jucate pe sezon, golurile marcate, penalty-uri, autogoluri şi eliminări.

În urma studiului, Messi a obţinut 545 de puncte, Raul Gonzalez 528, Caesar 524, Zarra 493, "Quini" 488, iar Top 10 este completat de Juan Arza (481), Alfredo di Stefano (481), Paco Gento (467), Carlos Alonso "Santillana" (464) şi Guillermo Gorostiza (454).

Dintre fotbaliştii activi în campionatul Spaniei, Cristiano Ronaldo se află pe poziţia a 17-a, cu 415 puncte. Un alt fotbalist activ aflat în clasament este Aritz Aduriz, de la Athletic Bilbao, pe locul 67, cu 314 puncte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici