Mexic a învins Panama cu 1-0 şi a câştigat Gold Cup

Santiago Gimenez, intrat în repriza a doua, a marcat cu două minute înainte de final pentru a oferi Mexicului o victorie cu 1-0 în faţa naţionalei Panama în finala Gold Cup CONCACAF, duminică, şi a asigurat al nouălea titlu pentru "El Tri", un record.

178 afișări
Imaginea articolului Mexic a învins Panama cu 1-0 şi a câştigat Gold Cup

Sursa foto: AP

Edson Alvarez i-a pasat Gimenez aproape de mijlocul terenului, iar jucătorul de 22 de ani a trecut de doi apărători şi a înscris cu stângul, în minutul 88, aducând Mexicului victoria care a stârnit entuziasmul mulţimii de pe SoFi Stadium, din Los Angeles.

"Este de nedescris", a declarat Gimenez, născut în Argentina, după meci.

"Singurul lucru pe care îl simt este dragostea şi pasiunea pentru cei care sunt mereu acolo. Dumnezeu, familia mea şi oamenii care au venit astăzi, 75.000 de oameni. Trebuia să le oferim această Cupă".

Victoria a fost una binevenită pentru Mexic, care nu reuşise să treacă de faza grupelor la Cupa Mondială de anul trecut.

De asemenea, ea a privat Panama, care a învins Statele Unite în semifinale, de primul său titlu la Gold Cup. Statele Unite au câştigat turneul bienal de şapte ori, iar Canada o dată.

Mexicul părea să fi deschis scorul în minutul 33, dar golul lui Henry Martin a fost anulat pentru offside după o analiză VAR. Oamenii lui Jaime Lozano Espin au avut o altă ocazie excelentă chiar înainte de pauză, dar portarul panamez Orlando Mosquera a fost la post.

Panamenzul Harold Cummings primit al doilea cartonaş galben în minutul 63, dar arbitrul a revenit asupra deciziei după ce s-a stabilit după o nouă analiză VAR.

Cea mai bună ocazie a Panama a venit în minutul 87, dar şutul de la distanţă al lui Edgar Barcenas a trecut pe lângă poartă.

Gimenez, care intrase pe teren doar de câteva minute, a marcat apoi cu singurul gol al meciului.

Mexicul speră ca victoria să marcheze un nou capitol pentru echipa condusă de noul antrenor Jaime Lozano Espin, Diego Cocca fiind demis după Liga Naţiunilor de luna trecută.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici