Mick Schumacher la Ferrari în 2022. Fiul septuplului campion mondial va prelua rolul de pilot de rezervă

Mick Schumacher, fiul septuplului campion mondial de Formula 1, Michael, va prelua rolul de pilot de rezervă la Ferrari în sezonul următor, având în acelaşi timp un loc de pilot de curse în echipa deţinută de compania americană Haas.

527 afișări
Imaginea articolului Mick Schumacher la Ferrari în 2022. Fiul septuplului campion mondial va prelua rolul de pilot de rezervă

Mick Schumacher va prelua rolul de pilot de rezervă la Ferrari F1 / Fiul septuplului campion mondial va rămâne şi pilot principal la Haas

Şeful italienilor de la Ferrari, Mattia Binotto, a declarat că germanul în vârstă de 22 de ani va fi disponibil pentru a fi rezervă la 11 din cele 23 de curse programate anul viitor, un număr record, în cazul în care Charles Leclerc sau Carlos Sainz nu vor fi disponibili.

Italianul Antonio Giovinazzi, care şi-a pierdut locul la Alfa Romeo, dar care şi-a asigurat un loc de pilot în Formula E, va fi rezervă pentru celelalte 12 curse care nu se suprapun cu seria electrică.

„Ori de câte ori Giovinazzi va fi disponibil, va fi pilotul nostru de rezervă. Şi, de asemenea, el va fi disponibil şi pentru echipele noastre client, deci atât Haas, cât şi Alfa Romeo", a declarat Binotto, citat de Reuters.

Haas are la rândul ei o rezervă oficială, în persoana brazilianul Pietro Fittipaldi, care a intervenit de două ori în 2020, după accidentul lui Romain Grosjean. Alfa Romeo îl are în vedere şi pe polonezul Robert Kubica.

Schumacher, susţinut de Ferrari, şi-a făcut debutul în Formula 1 în acest sezon, depăşindu-l pe colegul său debutant Nikita Mazepin, dar niciunul dintre ei nu a reuşit să puncteze în 2021, echipa americanilor dedicându-şi toate resursele pentru maşina din 2022.

Binotto a declarat că Mick a evoluat pe parcursul sezonului, în ceea ce priveşte consistenţa şi viteza, iar sprijinul Ferrari va continua cu simulatorul disponibil la Maranello şi cu inginerii Ferrari care lucrează cu el.

„Dacă mă uit la ultimele curse, el a fost mult mai aproape de maşinile din faţă, în timp ce Haas nu a dezvoltat deloc maşina", a spus şeful Ferrari.

Binotto a declarat că Giovinazzi va avea un program complet de lucru la simulator şi a sugerat că italianul are şanse să revină pe grila de start cu normă întreagă în 2023.

Şefus „scuderiei” a mai spus că în curând vor începe discuţiile pentru prelungirea contractului cu spaniolul Sainz, care a avut un sezon bun la Ferrari după ce a plecat de la McLaren, şi se aşteaptă ca discuţia să nu fie complicată. Leclerc are un contract pe termen lung.

Dezvoltarea monopostului Ferrari 2022, încă nebotezat, a mers conform planului şi urmează să fie lansat între 16-18 februarie.

Ferrari a terminat pe locul trei la general în 2021, un salt mare de la locul şase în sezonul precedent, iar Binotto a spus că echipa este mai puternică decât înainte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici