Mihai Covaliu s-a întors supărat de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Români, Mihai Covaliu, a declarat, luni, la întoarcerea din China, că nu poate fi mulţumit de rezultatele obţinute de sportivii români la Jocurile Olimpice de iarnă, fiind unele probe în care s-au înregistrat clasări dezamăgitoare.

974 afișări
Imaginea articolului Mihai Covaliu s-a întors supărat de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022

Mihai Covaliu s-a întors supărat de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022

„Nu putem fi mulţumiţi, au fost probe în care rezultatele au fost chiar dezamăgitoare. Asta în condiţiile în care la Jocurile Olimpice te pregăteşti să obţii cea mai bună performanţă a ta. Au fost rezultate mai slabe decât în calificări şi asta înseamnă că persoanele care s-au ocupat de pregătirea sportivilor nu au pregătit foarte bine această ediţie a Jocurilor Olimpice. Vorbim de sutimi de secundă, zecimi de secundă în lupta pentru medalii şi noi am venit la una, două, trei secunde. Deja sunt timpi foarte mari care pot fi recuperaţi foarte greu.

E vorba de foarte multă muncă în spate, sunt lucruri extrem de importante de care trebuie să se ţină seama, vorbim apoi de selecţie, de obiective. După cum ştiţi, federaţiile şi-au asumat ca obiectiv pentru aceste jocuri olimpice o medalie şi două locuri în top 10. S-a obţinut doar o clasare pe locul 9, la sanie, pe echipe, şi asta spune multe.

Trebuie să fim mai atenţi atunci când ne evaluăm şansele. Pentru a stabili nişte obiective să vedem cu cine, cu ce sportivi, cu ce antrenori, cu ce tehnicieni. Nu este posibil să vii la Jocurile Olimpice şi să spui că ai pregătit ceva şi de fapt rezultatele de aici să te surprindă în mod neplăcut", a declarat Covaliu la Aeroportul „Henri Coandă”.

Oficialul COSR a afirmat că Federaţia Română de Bob şi Sanie îşi stabilise ca obiectiv obţinerea unei medalii, iar cel mai bun loc a fost 9, în proba de ştafetă a concursului de sanie (Raluca Strămăturaru, Valentin Creţu, Marian Gîtlan/Darius Şerban).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici