Mihai Stoica, despre decesul lui Henry: E inadmisibil ce s-a întâmplat, e îngrozitor

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat că este inadmisibil ce s-a întâmplat la meciul amical dintre FC Baloteşti şi Delta Tulcea, unde un fotbalist a murit pe teren, precizând că nu este normal ca jucătorii să evolueze şi să facă sprinturi în condiţii de căldură foarte mare.

579 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoica, despre decesul lui Henry: E inadmisibil ce s-a întâmplat, e îngrozitor

Ihelwere Henry (Imagine: Marius Anghel/Mediafax Foto)

"Este inadmisibil ce s-a întâmplat, e îngrozitor. Azi am avut parte de o bucurie mare, acel aur reuşit de Izbaşa la olimpiadă, dar şi de tragedia aceasta pe care chiar şi noi, cei care nu îl cunoşteam pe acel băiat, o digerăm foarte greu. E păcat. Nu caut eu vinovaţi acum, dar trebuie să înţelegem odată că avem aceeaşi climă ca Italia şi noi nu jucăm iarna. Nu e normal ca jucătorii să joace şi chiar să facă sprinturi pe căldura asta. Abia putem noi să respirăm, cu atât mai puţin ei, care aleagă", a spus Stoica.

Tehnicianul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, a declarat că îl cunoştea pe fotbalistul care a decedat: "E păcat, nici n-am cuvinte să spun. Era un copil pe care îl cunoşteam, pentru că am jucat de multe ori cu Delta Tulcea. E păcat. Ar trebui ca aceste controale medicale pe care jucătorii le fac să fie mult mai riguroase", a spus Reghecampf.

Fotbalistul nigerian al echipei Delta Tulcea Chinonso Ihelwere Henry, care s-a prăbuşit pe teren, duminică, în timpul unui meci amical cu FC Baloteşti, a murit după ce medicii au încercat să-l resusciteze timp de aproximativ o oră. Decesul jucătorului a fost declarat la ora 13.12, el fiind preluat de Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei.

Potrivit martorilor, fotbalistul nigerian s-a prăbuşit pe teren în repriza a doua, cu puţin timp înainte de finalul meciului, la faţa locului ajungând imediat un cadru medical. Martorii mai spun că o primă ambulanţă a ajuns la faţa locului în aproximativ 7 minute, iar după alte 3 minute a mai ajuns un echipaj SMURD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici