Mii de persoane au asistat la demonstraţia din Bucureşti a echipei de F1 Renault

Aproximativ 10.000 de persoane au asistat, sâmbătă, în Piaţa Constituţiei la demonstraţia de Formula 1 pe care team-ul francez Renault îl organizează în acest week-end în Bucureşti.

29 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au asistat la demonstraţia din Bucureşti a echipei de F1 Renault

Mii de persoane au asistat la demonstraţia din Bucureşti a echipei de F1 Renault (Imagine: Bogdan Maran/MediafaxFoto)

Demonstraţia a fost făcută de către pilotul secund al echipei de Formula 1, elveţianul Romain Grosjean, şi de către pilotul de teste Lucas di Grassi (Brazilia).

Romain Grosjean a declarat că şi-a îndeplinit visul după ce a ajuns să concureze în sezonul 2009 al Formulei 1.

"Să devin pilot de Formula 1, este un vis devenit realitate. Este foarte dificil să conduci o maşină de Formula 1, care e foarte sofisticată. Este o slujbă foarte grea, dar plăcută. Lucrez şi la banca lui Emil Sturdza, iar când am timp mă duc să lucrez acolo. R 29 este cea mai frumoasă maşină din lume pe care mi-aş dori să o conduc", a spus Grosjean.

Pilotul de teste al Renault F1 Team, brazilianul Luca Di Grassi, a declarat, înainte de demonstraţie, că vrea să ofere publicului bucureştean senzaţia pe care o dă Formula 1.

"Lucrez la Renault de şase ani şi acum sunt pilotul de teste şi cel de rezervă. În rest, pilotez şi în GP 2, deoarece cursele sunt în acelaşi week-end cu cele de formula 1. Modelul pe care vom face demonstraţia azi, un R27 este o maşină foarte rapidă de 760 de cai putere, 600 de kilograme şi vom încerca să le oferim oamenilor senzaţia pe care ţi-o dă Formula 1. Este prima oară când vin în Bucureşti. Tot timpul mi-am dorit să ajung aici pentru că am auzit multe despre ţară şi despre oameni. E adevărat că am avut parte de o primire foarte frumoasă din partea tuturor, iar show-ul de ieri de la Piteşti a fost foarte reuşit. Am fost impresionat de numărul de oameni prezenţi la demonstraţie. Vom conduce cât de repede putem maşina de Formula 1 pe străzile din Bucureşti. Mi-ar plăcea să vizitez Palatul Parlamentului, pentru că este o clădire impresionantă, este a doua ca mărime după Pentagon", a completat Di Grassi.

Renault Roadshow, organizat vineri la Piteşti şi în acest week-end la Bucureşti, este primul spectacol de acest fel desfăşurat în România. Renault a mai organizat evenimente similare la Roma, Lisabona, Sevilla, Dubai, Sao Paulo, New Delhi, Johannesburg, Moscova, Kiev, Varşovia şi Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici