Mijlocaşul german Mesut Ozil, câştigător al Cupei Mondiale, şi-a anunţat retragerea din fotbal

  • Mijlocaşul german Mesut Ozil, câştigător al Cupei Mondiale, şi-a anunţat miercuri retragerea din fotbal, la vârsta de 34 de ani.
  • Fostul jucător de la Real Madrid şi Arsenal a fost un membru cheie al echipei Germaniei care a câştigat Cupa Mondială din Brazilia în 2014.
182 afișări
Imaginea articolului Mijlocaşul german Mesut Ozil, câştigător al Cupei Mondiale, şi-a anunţat retragerea din fotbal

El s-a retras din echipa naţională în 2018, pe fondul unei dezbateri politice în Germania cu privire la afluxul de migranţi şi după reacţiile de protest referitoare la o fotografie făcute cu preşedintele turc Tayyip Erdogan, spunând că s-a confruntat cu "rasism şi lipsă de respect" din cauza ascendenţei sale turceşti.

"Am avut privilegiul de a fi un jucător profesionist de fotbal timp de aproape 17 ani şi mă simt incredibil de recunoscător pentru această oportunitate", a declarat Ozil, care a jucat cel mai recent pentru echipa turcă Istanbul Basaksehir, într-o declaraţie pe Instagram.

"Dar în ultimele săptămâni şi luni, după ce am suferit şi câteva accidentări, a devenit din ce în ce mai clar că este timpul să părăsesc marea scenă a fotbalului."

Ozil a jucat 645 de meciuri pentru club şi ţară, în care a marcat 114 goluri şi a avut 222 de pase de gol.

Şi-a început cariera de senior la Schalke 04 în Germania, înainte de a se transfera la Werder Bremen. Performanţele sale i-au adus o convocare în echipa Germaniei pentru Cupa Mondială din 2010, unde şi-a ajutat ţara să ajungă în semifinale.

A semnat cu Real Madrid la o lună după Cupa Mondială şi a petrecut trei ani în Spania, câştigând un titlu în LaLiga şi Supercupa Spaniei. Ozil a jucat 105 meciuri în LaLiga pentru Real, marcând 19 goluri.

S-a alăturat echipei Arsenal în 2013, pe care a ajutat-o să câştige primul din cele patru titluri de campion al Cupei Angliei în anul următor. A marcat 33 de goluri în Premier League şi a oferit 59 de pase de gol în perioada petrecută în nordul Londrei.

A jucat, de asemenea, un rol important pentru Germania la Cupa Mondială din 2014 din Brazilia, fiind titular în toate cele şapte meciuri disputate. Nemţii au devenit atunci prima echipă europeană care a câştigat turneul pe pământ sud-american.

Ozil s-a alăturat echipei turce Fenerbahce în 2021, după ce Arsenal i-a reziliat contractul, iar mai puţin de un an mai târziu s-a transferat la Istanbul Basaksehir.

"A fost o călătorie uimitoare, plină de momente şi emoţii de neuitat", a adăugat el.

"Vreau să le mulţumesc cluburilor mele - Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal FC, Fenerbahce, Basaksehir şi antrenorilor care m-au susţinut, plus coechipierilor care au devenit prieteni.

"Acum aştept cu nerăbdare tot ceea ce mă aşteaptă alături de frumoasa mea soţie, Amine, şi de cele două fiice frumoase, Eda şi Ela."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ozil,
retragere,
germania

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici