Minaur Baia Mare anunţă transferul unui pivot din naţionala Spaniei

Echipa feminină de handbal a clubului CS Minaur Baia Mare a anunţat marţi perfectarea transferului jucătoarei spaniole Alba Chiara Spugnini Santome. Aceasta va evolua la gruparea maramureşeană începând din vara acestui an.

115 afișări
Imaginea articolului Minaur Baia Mare anunţă transferul unui pivot din naţionala Spaniei

Sursa foto: Facebook

Conform site-ului oficial al clubului băimărean, Alba Spugnini s-a născut în data de 30 iunie 2000, la Aruna (Spania) şi joacă pe postul de pivot la echipa Rocasa Gran Canaria. Are 1.81m şi 84 kg şi a evoluat în cariera ei la două echipe, CB Tejina (până în 2019), iar de atunci până în vara acestui an la Gran Canaria.

Are 17 selecţii în echipa naţională a Spaniei, pentru care a marcat 18 goluri. În 2022 a câştigat cu Spania medalia de aur la Jocurile Mediteraneene. La Europenele din luna noiembrie a anului trecut, Alba a fost prezentă pe raportul de joc la toate cele şase meciuri susţinute de echipa Spaniei. Ea a marcat două goluri la CE. În total, la toate loturile Spaniei, începând de la juniori, are 66 de selecţii şi 127 de goluri.

În 2020, Alba a câştigat Supercupa Spaniei cu actuala sa echipă de club, reuşind mai apoi să câştige şi ediţia trecută din EHF European Cup (6 goluri în cele două meciuri din finala cu Costa del Sol Malaga).

În cupele europene a marcat în total 81 de goluri, cele mai multe chiar în ediţia în care Gran Canaria a câştigat trofeul. Sezonul acesta, Rocasa a evoluat în EHF European League, unde a fost eliminată înaintea fazei grupelor, în turul III, de echipa norvegiană Sola HK (cea care este antrenată de fostul jucător de la Minaur, Steffan Stegavik).

Rocasa Gran Canaria ocupă în acest moment locul 3 în campionatul spaniol (Division de Honor), după Bera Bera (31p) şi la egalitate de puncte cu Malaga (locul 2).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici